Nudelsalat og mørbrad i sursød rabarbersauce
30 min

Nudelsalat og mørbrad i sursød rabarbersauce

En spændende kombination af råvarer vi kender fra det danske køkken og fra det asiatiske: Rabarber og ingefær - de går fint hånd i hånd.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nudelsalat og mørbrad i sursød rabarbersauce

En spændende kombination af råvarer vi kender fra det danske køkken og fra det asiatiske: Rabarber og ingefær - de går fint hånd i hånd.

Antal portioner
  • 250 g tørrede ægnudler
  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 2 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk groft salt
  • 1 grøn squash i korte stave
  • 2 salatløg i halve, tynde ringe
  • 100 g rensede babyspinatblade
  • 15 g smør
  • 1 afpudset svinemørbrad i 1 cm skiver
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g rabarber i 3 cm stykker
  • 150 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • ¾ dl hvid balsamicoeddike

Fremgangsmåde:

Kom nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter 1-2 min. under omrøring er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Hæld nudlerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Lad nudlerne dryppe godt af. Rør fraiche, ingefær og salt sammen til en dressing og bland den med nudler, squash, løg og halvdelen af spinaten. Vend det hele godt sammen og smag til. Anret nudelsalaten i et stort fad.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg mørbradskiverne ca. 1 min. på hver side, tag dem op og drys med salt og peber. Hold kødet varmt. Kom rabarberne i panden sammen med sukker og eddike. Kog rabarberne ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min., eller til de er kogt ud. Smag til.

Anret mørbradskiverne i et fad og hæld lidt sursød rabarbersauce over. Server det sammen med resten af den sursøde rabarbersauce og nudelsalat pyntet med resten af spinatbladene.

Tips

Den sursøde rabarbersauce kan evt. jævnes med ½ tsk majsstivelse rørt op i et par skefulde vand. Kog saucen 1 min. med jævningen. Om efteråret kan rabarberne erstattes af blommer.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,4 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 18 %
Print