Nudler med bagte grøntsager
45 min

Nudler med bagte grøntsager

Den sursøde dressing der smyger sig om nudlerne og de bagte grøntsager giver et fint modspil til den lækre fede laks.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nudler med bagte grøntsager

Den sursøde dressing der smyger sig om nudlerne og de bagte grøntsager giver et fint modspil til den lækre fede laks.

Antal portioner

Dressing

  • ½ dl risvinseddike
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk groft salt

Bagte grøntsager

  • ½ grøn squash i tynde skiver
  • 3 orange peberfrugter i grove stykker
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g tørrede nudler med spinat
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 25 g smør
  • 4 laksefileter med skind
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g bønnespirer

Pynt

  • friske korianderblade

Tilbehør

  • 50 g sushi syltet ingefær

Fremgangsmåde:

Dressing

Bland eddike, sukker, revet ingefær og salt sammen og lad det stå tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min.

Bagte grøntsager

Vend squash, peberfrugt, olie, salt og peber godt sammen. Læg grøntsagerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Kom imens nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter ca. 1 min. under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Drys laksestykkerne med salt og steg dem ved jævn varme, på skindsiden, i ca. 5 min. - til skindet er gyldent og sprødt. Vend forsigtigt stykkerne og steg dem i ca. 2 min. - eller til de er gennemstegte.

Ved serveringen

Vend nudlerne med dressingen, de bagte varme grøntsager og bønnespirer. Anret nudlerne i et fad og pynt med korianderblade. Anret laksestykkerne i et fad og ingefæren i en lille skål. Server straks.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,6 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 26 %
Print