Oksefilet med auberginespread og appelsinsalat
60+ min

Oksefilet med auberginespread og appelsinsalat

Her får den traditionelle bøf selskab af en spændende appelsinsalat og en auberginespread med masser af smag.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksefilet med auberginespread og appelsinsalat

Her får den traditionelle bøf selskab af en spændende appelsinsalat og en auberginespread med masser af smag.

Antal portioner
  • 4 bagekartofler (ca. 1 kg)
  • 1 aubergine

Appelsinsalat

Auberginespread

  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 500 g oksefileter skåret i fire bøffer
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Halver bagekartoflerne og læg dem med skærefladen opad på en plade med bagepapir. Læg den hele aubergine sammen med kartoflerne og bag grøntsagerne midt i ovnen til de er gyldne og møre.

Appelsinsalat

: Skær imens skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med - gem 1 spsk af saften. Vend appelsinfileter, avocado og fennikel nænsomt sammen med appelsinsaft og halvdelen af osten.

Auberginespread

: Halver den let afkølede aubergine og skrab kødet ud. Kom auberginekødet i et blenderglas sammen med resten af osten, hvidløg og persille. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 20 sek. Smag til.

Lad en grillpande blive godt varm. Grill bøfferne ca. 2½ min. på hver side - pres dem mod grillpanden, evt. med en træspatel. Drys med salt og peber.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,8 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 27 %
Print