Oksefilet med auberginespread og appelsinsalat

Bedømmelse

(0 vurderinger)

60+ min

Her får den traditionelle bøf selskab af en spændende appelsinsalat og en auberginespread med masser af smag.

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 bagekartofler (ca. 1 kg)
  • 1 aubergine

Appelsinsalat

Auberginespread

  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 500 g oksefilet skåret i fire bøffer
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Halver bagekartoflerne og læg dem med skærefladen opad på en plade med bagepapir. Læg den hele aubergine sammen med kartoflerne og bag grøntsagerne midt i ovnen til de er gyldne og møre.

Appelsinsalat

Skær imens skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med - gem 1 spsk af saften. Vend appelsinfileter, avocado og fennikel nænsomt sammen med appelsinsaft og halvdelen af osten.

Auberginespread

: Halver den let afkølede aubergine og skrab kødet ud. Kom auberginekødet i et blenderglas sammen med resten af osten, hvidløg og persille. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 20 sek. Smag til.

Lad en grillpande blive godt varm. Grill bøfferne ca. 2½ min. på hver side - pres dem mod grillpanden, evt. med en træspatel. Drys med salt og peber.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200°.

Sådan skærer du appelsinfileter

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,8 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde: