Oksefilet med sesamfrø

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Kød marineret i citron bliver utrolig frisk og godt.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 spsk rapsolie
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g oksefilet i tern (ca. 2 x 2 cm)
  • 2 spsk sesamfrø

Pynt

  • citron (usprøjtet) i mindre stykker

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland olie, hvidløg, citronskal, -saft, salt og peber sammen. Vend kødet i marinaden og lad det marinere, tildækket i køleskabet, i mindst 1 time.

Rist sesamfrøene i en tør pande ved jævn varme i ca. 5 min. Vend halvdelen i kødet - gem resten til pynt. Lad panden blive godt varm, tag halvdelen af kødet op af marinaden og svits det i ca. 3 min. Hæld kødet i et lille fad. Gentag med resten af kødet. Hæld marinaden i den varme pande og lad det koge i 10-15 sek. hæld den varme marinade over kødet, drys med sesamfrø og server straks.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,4 g
  • Protein: 40 %
  • Kulhydrat: 5 %
  • Fedt: 55 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: