Oksefilet med sesamfrø

Bedømmelse

(0 vurderinger)

60+ min

Kød marineret i citron bliver utrolig frisk og godt.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g oksefilet i tern (ca. 2 x 2 cm)
  • 2 spsk sesamfrø

Pynt

  • citroner i mindre stykker

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland olie, hvidløg, citronskal, -saft, salt og peber sammen. Vend kødet i marinaden og lad det marinere, tildækket i køleskabet, i mindst 1 time.

Rist sesamfrøene i en tør pande ved jævn varme i ca. 5 min. Vend halvdelen i kødet - gem resten til pynt. Lad panden blive godt varm, tag halvdelen af kødet op af marinaden og svits det i ca. 3 min. Hæld kødet i et lille fad. Gentag med resten af kødet. Hæld marinaden i den varme pande og lad det koge i 10-15 sek. hæld den varme marinade over kødet, drys med sesamfrø og server straks.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,4 g
  • Protein: 40 %
  • Kulhydrat: 5 %
  • Fedt: 55 %

Print

Kilde: