

Oksegryde med kidneybønner og tomat
45 min
Rustik gryderet med bacon. Serveres med kartofler og ostedrys.
Ingredienser
Antal portioner
- 150 g bacon i tern
- 300 g wokstrimler af okseklump
- 300 g pillede små, hele skalotteløg
- 2 dl æblemost eller -juice
- 1 dåse flåede tomater
- 1 spsk honning
- 2 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 1 dåse røde kidneybønner (ca. 420 g)
Ostedrys
-
100 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern
- ½ liter grofthakket rucolasalat
Tilbehør
- 750 g kogte, skrællede kartofler
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Kom baconternene i en stegegryde og steg dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne. Tag baconternene op. Kom kødet i gryden og steg det i ca. 2 min. Tilsæt løg og steg i yderligere ca. 2 min. Hæld æblemost og flåede tomater i gryden sammen med honning, salt og peber. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Hæld kidneybønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Vend bønner og den stegte bacon i retten, varm den igennem og smag til.
Ostedrys
Mos imens de afdryppede ostetern og bland dem med rucolaen. Server drysset til oksegryden.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 9390 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 20,2 g
- Protein: 26 %
- Kulhydrat: 44 %
- Fedt: 30 %