Oksegryde med kidneybønner og tomat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

45 min

Rustik gryderet med bacon. Serveres med kartofler og ostedrys.

Ingredienser

Antal portioner

  • 150 g bacon i tern
  • 300 g wokstrimler af okseklump
  • 300 g pillede små, hele skalotteløg
  • 2 dl æblemost eller -juice
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dåse røde kidneybønner (ca. 420 g)

Ostedrys

Tilbehør

  • 750 g kogte, skrællede kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom baconternene i en stegegryde og steg dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne. Tag baconternene op. Kom kødet i gryden og steg det i ca. 2 min. Tilsæt løg og steg i yderligere ca. 2 min. Hæld æblemost og flåede tomater i gryden sammen med honning, salt og peber. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Hæld kidneybønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Vend bønner og den stegte bacon i retten, varm den igennem og smag til.

Ostedrys

Mos imens de afdryppede ostetern og bland dem med rucolaen. Server drysset til oksegryden.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,2 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: