Oksekød og svampe i rødvinssauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(96 vurderinger)

45 min

Oksegryde som giver varmen på en kold dag - og smager himmelsk.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 450 g rensede hele champignoner
  • 400 g wokstrimler af okseklump
  • 6 aflange skalotteløg i halve (ca. 200 g)
  • 3 store fed hvidløg i tykke skiver
  • ½ dl vand
  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk friske timianblade
  • 1½ spsk finthakkede stilke af kruspersille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 150 g bacon - stegt
  • 1 kg kogte kartofler til mos

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stegegryde. Steg champignonerne ved kraftig varme ca. 5 min. eller til væden er fordampet. Tag champignonerne op. Lad resten af smørret blive gyldent. Brun kødet i ca. 2 min. Tilsæt chalotteløg og de øvrige ingredienser. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min.

Vend rødvinssauce og stegte champignoner i retten. Varm den igennem og smag til. Drys med ristet bacon i mindre stykker og server kartoffelmos til.

Tip

Retten kan evt. jævnes med saucejævner.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,7 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 28 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: