Oksekød og svampe i rødvinssauce

Bedømmelse

(95 vurderinger)

45 min

Oksegryde som giver varmen på en kold dag - og smager himmelsk.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 450 g rensede hele champignoner
  • 400 g wokstrimler af okseklump
  • 6 aflange skalotteløg i halve (ca. 200 g)
  • 3 store fed hvidløg i tykke skiver
  • ½ dl vand
  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk friske timianblade
  • 1½ spsk finthakkede stilke af kruspersille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 150 g bacon - stegt
  • 1 kg kogte kartofler til mos

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stegegryde. Steg champignonerne ved kraftig varme ca. 5 min. eller til væden er fordampet. Tag champignonerne op. Lad resten af smørret blive gyldent. Brun kødet i ca. 2 min. Tilsæt chalotteløg og de øvrige ingredienser. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min.

Vend rødvinssauce og stegte champignoner i retten. Varm den igennem og smag til. Drys med ristet bacon i mindre stykker og server kartoffelmos til.

Tip

Retten kan evt. jævnes med saucejævner.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,7 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 28 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde: