Oksekød og svampe i rødvinssauce - Opskrifter - Arla

Oksekød og svampe i rødvinssauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(99 vurderinger)

45 min

Oksegryde som giver varmen på en kold dag - og smager himmelsk.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 450 g rensede hele champignoner
  • 400 g wokstrimler af okseklump
  • 6 aflange skalotteløg i halve (ca. 200 g)
  • 3 store fed hvidløg i tykke skiver
  • ½ dl vand
  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk friske timianblade
  • 1½ spsk finthakkede stilke af kruspersille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 150 g bacon - stegt
  • 1 kg kogte kartofler til mos

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stegegryde. Steg champignonerne ved kraftig varme ca. 5 min. eller til væden er fordampet. Tag champignonerne op. Lad resten af smørret blive gyldent. Brun kødet i ca. 2 min. Tilsæt chalotteløg og de øvrige ingredienser. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min.

Vend rødvinssauce og stegte champignoner i retten. Varm den igennem og smag til. Drys med ristet bacon i mindre stykker og server kartoffelmos til.

Tip

Retten kan evt. jævnes med saucejævner.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,7 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: