Oksemørbrad med estragon og spegeskinke
60+ min

Oksemørbrad med estragon og spegeskinke

Uhmm en dejlig krydret mørbrad til en festlig aften i gode venners lag.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksemørbrad med estragon og spegeskinke

Uhmm en dejlig krydret mørbrad til en festlig aften i gode venners lag.

Antal portioner
  • 1 afpudset oksemørbrad (ca. 1 kg)
  • friskkværnet peber
  • 10 friske estragonkviste
  • 75 g spegeskinke i tynde skiver, fx parmaskinke

Lune grøntsager

  • 25 g smør
  • 450 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver
  • 450 g forårsløg i 5 cm skrå stykker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Flødebearnaise

Tilbehør

  • 1½ kg aspargeskartofler

Fremgangsmåde:

Drys oksemørbraden med peber. Læg dernæst estragonkviste rundt om oksemørbraden og til sidst spegeskinke. Læg mørbraden på en rist i bradepanden og steg oksemørbraden midt i ovnen. Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 55°. Lad stegen hvile tildækket i ca. ½ time.

Lune grøntsager

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits broccolien i ca. 2 min. Tilsæt forårsløg, salt og peber. Svits i yderligere ca. 6 min. og smag til.

Flødebearnaise

Kom bearnaisesaucen i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring og tilsæt eddike og salt. Rør flødeskummet i og smag til.

Skær oksemørbraden i 6 bøffer og anret dem på tallerkener sammen med lidt sauce og svitsede grøntsager. Server kartofler og resten af sauce og grøntsager i varme skåle ved siden af.

Stegetid

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,6 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 42 %
Print