Oksemørbrad med rødvinssauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

En skøn klassiker fuld af god smag. Velegnet når der skal kræses lidt ekstra.

Ingredienser

Antal portioner
  • 100 g skalotteløg
  • 50 g smør
  • 500 g oksemørbrad
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 125 g champignoner i skiver
  • 1 dl rødvin
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • ¼ tsk groft salt
  • kulør

Tilbehør

  • 375 g grøntsager, fx gulerødder og haricots verts
  • 1 kg pommes frites

Sådan gør du

Sådan gør du

Løgene pilles, skæres i kvarte og svitses i en pande i smør. Tages op. Oksemørbraden befries for sener, skæres i 4 skiver, der bankes let med hånden. Krydres med salt og peber og steges i letbrunet smør, ca. 3 min. på hver side. Kødet tages op og holdes varmt. Løgene lægges tilbage i panden sammen med champignoner, hvorefter rødvin og piskefløde tilsættes, og det hele koger ca. 5 min., eller til den er jævn. Smages til med salt og tilsættes kulør.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 24180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 55 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: