Oksemørbrad med rødvinssauce - Opskrifter - Arla

Oksemørbrad med rødvinssauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

En skøn klassiker fuld af god smag. Velegnet når der skal kræses lidt ekstra.

Ingredienser

Antal portioner

  • 100 g skalotteløg
  • 50 g smør
  • 500 g oksemørbrad
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 125 g champignoner i skiver
  • 1 dl rødvin
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • ¼ tsk groft salt
  • kulør

Tilbehør

  • 375 g grøntsager, fx gulerødder og haricots verts
  • 1 kg pommes frites

Sådan gør du

Sådan gør du

Løgene pilles, skæres i kvarte og svitses i en pande i smør. Tages op. Oksemørbraden befries for sener, skæres i 4 skiver, der bankes let med hånden. Krydres med salt og peber og steges i letbrunet smør, ca. 3 min. på hver side. Kødet tages op og holdes varmt. Løgene lægges tilbage i panden sammen med champignoner, hvorefter rødvin og piskefløde tilsættes, og det hele koger ca. 5 min., eller til den er jævn. Smages til med salt og tilsættes kulør.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 24180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 55 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: