Okserulle med oliven
60+ min

Okserulle med oliven

Okserulle med oliven, er en opskrift der giver en velsmagende og lækker hovedret med masser af smag. Det hakkede oksekød krydres med friske krydderurter og grønne oliven, hertil serveres en salat med artiskokhjerter og god dressing - lækkert!
Fryseegnet
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Okserulle med oliven

Okserulle med oliven, er en opskrift der giver en velsmagende og lækker hovedret med masser af smag. Det hakkede oksekød krydres med friske krydderurter og grønne oliven, hertil serveres en salat med artiskokhjerter og god dressing - lækkert!

Antal portioner
  • 1 dl friske basilikumblade
  • ½ dl friske oreganoblade
  • 300 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 1 spsk fintrevet zittauerløg
  • 1 stort æg
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk hvedemel
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 75 g grønne oliven med piment

Dressing

Salat

  • 1 dåse artiskokhjerter
  • 1½ liter hovedsalat revet i grove stykker

Tilbehør

  • 150 g flutes

Fremgangsmåde:

Riv basilikumbladene groft. Vend dem og de øvrige ingredienser sammen i en skål. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Klip et stykke bagepapir (ca. 42 x 42 cm). Læg herpå først halvdelen af farsen i en stribe (ca. 6 x 20 cm). Så de grønne oliven og til sidst resten af farsen. Rul bagepapiret fast omkring fars og oliven og luk pakken ved at sno enderne. Læg okserullen på en plade med bagepapir og bag den midt i ovnen. Lad okserullen køle af.

Dressing

Vend imens alle ingredienserne sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Salat

Lad artiskokhjerterne dryppe af i en sigte og flæk dem. Læg på tallerkener en bund af salat og fordel herpå de halve artiskokhjerter. Skær okserullen i 12 skiver og læg 2 skiver på hver tallerken. Dryp lidt dressing på salaten og server resten af dressingen til.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Drikkevarer

Kølig, fyldig og tør rosévin, fx fra Chile

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,9 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 35 %
Print