Okseruller med svampe-æblesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

30 min

Æbler, timian og svampe....nogle af efterårets skønne råvarer samles i denne ret.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2¾ liter vand
  • 2¾ tsk groft salt
  • 350 g tørret fuldkornspasta, fx penne
  • 4 oksebøffer, fx venøsteaks (ca. 500 g)
  • 4 tsk hakkede friske timianblade
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk groft salt
  • 1 æble i små tern, fx elstar
  • 1 spsk rapsolie
  • ½ dl vand
  • 225 g champignoner i skiver
  • 2 æbler i både, fx elstar
  • 200 g frosne grønne bønner
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18% Madlavningsfløde 18%

Pynt

  • kviste af frisk timian

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en stor tykbundet gryde. Kog pastaen 10-11 min. Pastaen skal være mør uden at være blød. Tag ca. 1 dl kogevand fra og hæld pastaen til afdrypning i et dørslag.

Læg imens de 4 bøffer på et spækbræt og bank dem flade. Drys kødet med timian, peber og halvdelen af saltet. Læg æbleternene på de flade bøffer, rul kødet til 4 ruller og luk med kødnåle. Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun okserullerne på alle sider (ca. 2 min. i alt). Tilsæt vand og steg kødet ved jævn varme i ca. 5 min. - vend en gang undervejs. Tag okserullerne med sky op og hold dem varme. Tør panden af og lad resten af fedtstoffet blive gyldent. Steg champignonerne i ca. 5 min. og tilsæt æbler, bønner, fløde, stegesky, den ene dl kogevand og resten af saltet. Bring saucen i kog og kog den ved jævn varme og uden låg i ca. 2 min. Smag til.

Vend pasta og svampe-æblesauce sammen og fordel det i 4 dybe tallerkener. Fjern kødnålene fra okserullerne og del hver rulle på midten med et skråt snit. Anret rullerne ovenpå pastaen og server straks.

Tip

Venøsteaks er skåret af okseindelår eller lårtunge.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,6 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: