Okseruller med svampe-æblesauce
30 min

Okseruller med svampe-æblesauce

Æbler, timian og svampe....nogle af efterårets skønne råvarer samles i denne ret.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Okseruller med svampe-æblesauce

Æbler, timian og svampe....nogle af efterårets skønne råvarer samles i denne ret.

Antal portioner
  • 2¾ liter vand
  • 2¾ tsk groft salt
  • 350 g tørret fuldkornspasta, fx penne
  • 4 steaks af oksefilet, fx venøsteaks (ca. 500 g)
  • 4 tsk hakkede friske timianblade
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk groft salt
  • 1 æble i små tern, fx elstar
  • 1 spsk rapsolie
  • ½ dl vand
  • 225 g champignoner i skiver
  • 2 æbler i både, fx elstar
  • 200 g frosne grønne bønner
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%

Pynt

  • kviste af frisk timian

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en stor tykbundet gryde. Kog pastaen 10-11 min. Pastaen skal være mør uden at være blød. Tag ca. 1 dl kogevand fra og hæld pastaen til afdrypning i et dørslag.

Læg imens de 4 bøffer på et spækbræt og bank dem flade. Drys kødet med timian, peber og halvdelen af saltet. Læg æbleternene på de flade bøffer, rul kødet til 4 ruller og luk med kødnåle. Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun okserullerne på alle sider (ca. 2 min. i alt). Tilsæt vand og steg kødet ved jævn varme i ca. 5 min. - vend en gang undervejs. Tag okserullerne med sky op og hold dem varme. Tør panden af og lad resten af fedtstoffet blive gyldent. Steg champignonerne i ca. 5 min. og tilsæt æbler, bønner, fløde, stegesky, den ene dl kogevand og resten af saltet. Bring saucen i kog og kog den ved jævn varme og uden låg i ca. 2 min. Smag til.

Vend pasta og svampe-æblesauce sammen og fordel det i 4 dybe tallerkener. Fjern kødnålene fra okserullerne og del hver rulle på midten med et skråt snit. Anret rullerne ovenpå pastaen og server straks.

Tip

Venøsteaks er skåret af okseindelår eller lårtunge.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,6 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 30 %
Print