Oksewok med appelsin og couscous
45 min

Oksewok med appelsin og couscous

Appelsin blandet med "lakrids" fornemmelsen fra fenniklen - smager dejligt.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksewok med appelsin og couscous

Appelsin blandet med "lakrids" fornemmelsen fra fenniklen - smager dejligt.

Antal portioner
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1½ tsk friskkværnet peber
  • 400 g wokstrimler af okseklump
  • 2 fennikler
  • 200 g forkogte couscousgryn (ca. 2½ dl)
  • 2½ dl kogende vand

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Bland appelsinskal, -saft og peber i en plastikpose egnet til madvarer. Kom wokstrimlerne i posen og luk den. Vend godt rundt og lad kødet marinere i køleskabet i ca. 15 min. Fjern de yderste, grove blade og stokken fra fenniklerne. Skær dem i strimler.

Kom imens couscousgrynene i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens couscousgrynene trækker.

Smelt fedtstof i en wok eller en stor gryde ved kraftig varme, men uden at brune. Svits fennikelstrimlerne i ca. 1 min. Tilsæt wokstrimler med marinade og svits ca. 2 min. mere. Tilsæt couscous, ostetern og vand og svits i yderligere ca. 1 min. Vend persille (gem lidt til pynt) og salt i. Smag retten til og spis den sammen med brød og yoghurt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12320 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 30 %
Print