Oksewok med appelsin og couscous

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

45 min

Appelsin blandet med "lakrids" fornemmelsen fra fenniklen - smager dejligt.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1½ tsk friskkværnet peber
  • 400 g wokstrimler af okseklump
  • 2 fennikler
  • 200 g forkogte couscousgryn (ca. 2½ dl)
  • 2½ dl kogende vand

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland appelsinskal, -saft og peber i en frysepose. Kom wokstrimlerne i posen og luk den. Vend godt rundt og lad kødet marinere i køleskabet i ca. 15 min. Fjern de yderste, grove blade og stokken fra fenniklerne. Skær dem i strimler.

Kom imens couscousgrynene i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens couscousgrynene trækker.

Smelt fedtstof i en wok eller en stor gryde ved kraftig varme, men uden at brune. Svits fennikelstrimlerne i ca. 1 min. Tilsæt wokstrimler med marinade og svits ca. 2 min. mere. Tilsæt couscous, ostetern og vand og svits i yderligere ca. 1 min. Vend persille (gem lidt til pynt) og salt i. Smag retten til og spis den sammen med brød og yoghurt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12320 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: