

Oksewok med appelsin og couscous
45 min
Appelsin blandet med "lakrids" fornemmelsen fra fenniklen - smager dejligt.
Ingredienser
Antal portioner
- 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
- 1½ dl friskpresset appelsinsaft
- 1½ tsk friskkværnet peber
- 400 g wokstrimler af okseklump
- 2 fennikler
- 200 g forkogte couscousgryn (ca. 2½ dl)
- 2½ dl kogende vand
- 1½ spsk rapsolie
-
200 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern - afdryppede
- 2 dl vand
- 3 dl hakket frisk bredbladet persille
- 1¼ tsk groft salt
Tilbehør
- 240 g ciabattabrød
-
4 dl Arla A38® naturel 1,5%
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Bland appelsinskal, -saft og peber i en frysepose. Kom wokstrimlerne i posen og luk den. Vend godt rundt og lad kødet marinere i køleskabet i ca. 15 min. Fjern de yderste, grove blade og stokken fra fenniklerne. Skær dem i strimler.
Kom imens couscousgrynene i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens couscousgrynene trækker.
Smelt fedtstof i en wok eller en stor gryde ved kraftig varme, men uden at brune. Svits fennikelstrimlerne i ca. 1 min. Tilsæt wokstrimler med marinade og svits ca. 2 min. mere. Tilsæt couscous, ostetern og vand og svits i yderligere ca. 1 min. Vend persille (gem lidt til pynt) og salt i. Smag retten til og spis den sammen med brød og yoghurt.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 12320 kJ
- Energifordeling:
- Protein: 25 %
- Kulhydrat: 45 %
- Fedt: 30 %