Ølands-focaccia med ost og syltede svampe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Det er hyggeligt at samles om bordet, lade roen falde på og starte måltidet med godt brød, dejligt smør, syltede svampe og en god, men lidt tør ost. Velbekomme!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl kærnemælk
  • 1½ dl vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g grahamsmel, fx ølandshvede (ca. 3¼ dl)
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 2 spsk koldpresset rapskimolie
  • 1 tsk havsalt, fx læsø sydesalt

Syltede svampe

  • 2 dl koldpresset rapskimolie
  • 450 g rensede svampe i mundrette bidder, fx kantareller, Karl Johan og bøgehatte
  • ½ dl vand
  • 2 spsk æbleeddike
  • 3 laurbærblade
  • ¾ tsk groft salt
  • ½ persillerod i bittesmå tern

Hertil

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kærnemælk og vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til ca. 30 x 30 cm og læg den på en plade med bagepapir. Tryk fordybninger i dejen med fingrene og fordel olien herpå. Drys med havsalt og bag ølands-focacciaen midt i ovnen.

Syltede svampe

Lad 1 spsk af olien blive varm i en sauterpande. Steg svampene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt vand, eddike, laurbærblade og salt. Lad svampene koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Skru op til kraftig varme, tag låget af og tilsæt persillerod. Lad væden dampe væk – rør af og til. Lad svampene køle helt af og vend dem i resten af olien.

Tip

Du kan gemme de syltede svampe i køleskabet i ca. 4 uger – dæk dem helt med olie. Tag kun de svampe op af glasset (med en ren ske), du skal bruge. Lad dem dryppe af i en sigte inden brug.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,1 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 41 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag