Olivensnegle
60+ min

Olivensnegle

Dejlige madsnegle, der er velegnet som tilbehør til fx suppe. Fyldet kan erstattes af flødeost, pesto, soltørrede tomater - eller hvad du nu kan lide!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Olivensnegle

Dejlige madsnegle, der er velegnet som tilbehør til fx suppe. Fyldet kan erstattes af flødeost, pesto, soltørrede tomater - eller hvad du nu kan lide!

20 stk. pr. portion

Antal portioner

Dej

  • 25 g gær
  • 1¼ dl vand - lillefingervarmt
  • ½ tsk groft salt
  • 1¼ dl kærnemælk
  • 125 g sigtemel (ca. 2½ dl)
  • 225 g hvedemel (ca. 4 dl)

Fyld

Hertil

Fremgangsmåde:

Dej

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en plade (ca. 40 x 35 cm).

Fyld

Rør flødeosten med oliventapenade til en ensartet blanding. Smør hele fladen med osteblandingen og drys med oliven. Rul dejen fra den lange side til en roulade og skær den ud i ca. 20 stykker. Bøj den yderste dejende ind under sneglene og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time. Bag sneglene midt i ovnen.

Tips

Fyldet kan erstattes af flødeost rørt med basilikumpesto og et drys af 100 g grofthakkede, soltørrede tomater. De soltørrede tomater skal ligge i blød i en skål koldt vand i ca. 1 time inden de bruges.

Soltørrede tomater kan være svære at skære, da de som regel er seje. Prøv at klippe dem med en saks i stedet for at skære dem med en kniv.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,1 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 27 %
Print