Øllebrød med syrnet ingefærfløde
45 min

Øllebrød med syrnet ingefærfløde

Øllebrød, en elsket klassiker af mange. Her får den et pift at frisk ingefær og citron.
Fryseegnet
Bedømmelse (23 vurderinger)

Min bedømmelse:

Øllebrød med syrnet ingefærfløde

Øllebrød, en elsket klassiker af mange. Her får den et pift at frisk ingefær og citron.

Antal portioner
  • 350 g mørkt rugbrød uden kerner
  • ½ liter vand
  • 2 flasker hvidtøl eller maltøl (a 33 cl)
  • 1½ dl ahornsirup
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft

Syrnet ingefærfløde

Fremgangsmåde:

Skær rugbrød (med skorpe) i små tern. Kom brødet i en gryde og tilsæt vand og øl. Lad det trække i ca. 10 min. Bring blandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Pisk af og til. Pres øllebrøden gennem en sigte med en ske - der vil være en lille rest tilbage i sigten. Kom øllebrøden tilbage i gryden og tilsæt ahornsirup og citronsaft. Varm øllebrøden igennem - pisk godt imens - og smag til.

Syrnet ingefærfløde

Pisk imens citronsaft, ingefær og sirup sammen i en skål. Tilsæt madlavningsfløde og pisk til fløden får en cremet konsistens. Smag til. Server den iskolde ingefærfløde til den varme øllebrød.

Tip

Hvis øllebrøden er for tyk, så tilsæt lidt mere vand.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 79 %
  • Fedt: 12 %
  • Alkohol: 3 %
Print