Øllebrød med syrnet ingefærfløde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(29 vurderinger)

45 min

Øllebrød, en elsket klassiker af mange. Her får den et pift at frisk ingefær og citron.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 350 g mørkt rugbrød uden kerner
  • ½ liter vand
  • 2 flasker hvidtøl eller maltøl (a 33 cl)
  • 1½ dl ahornsirup
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft

Syrnet ingefærfløde

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær rugbrød (med skorpe) i små tern. Kom brødet i en gryde og tilsæt vand og øl. Lad det trække i ca. 10 min. Bring blandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Pisk af og til. Pres øllebrøden gennem en sigte med en ske - der vil være en lille rest tilbage i sigten. Kom øllebrøden tilbage i gryden og tilsæt ahornsirup og citronsaft. Varm øllebrøden igennem - pisk godt imens - og smag til.

Syrnet ingefærfløde

Pisk imens citronsaft, ingefær og sirup sammen i en skål. Tilsæt madlavningsfløde og pisk til fløden får en cremet konsistens. Smag til. Server den iskolde ingefærfløde til den varme øllebrød.

Tip

Hvis øllebrøden er for tyk, så tilsæt lidt mere vand.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 79 %
  • Fedt: 12 %
  • Alkohol: 3 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag