Kogekunst på tværs af Europa
Vores historie

Kogekunst på tværs af Europa

De 8 kogebøger, der blev husstandsomdelt i årene 1970-2001, var hver især undervejs i 1½ år og blev specielt produceret til 5,47 mill. danskere, trykt og pakket i Italien og fyldte 12 sættevogne ved transporten til Danmark.

At lancere en ny kogebog til alle Danmarks husstande var ikke noget, man bare lige gjorde. Der skal udvikles nye opskrifter, de skal afprøves, redigeres og ernæringsberegnes, ligesom der skal laves layout og tages billeder, inden der kan trykkes på den grønne knap på trykkeriet i Verona.

Her kørte trykkerimaskinerne så for fulde tryk i seks uger, indtil de i alt 2,6 mill. bøger lå klar på de 394 Europa-paller, som på 12 sættevogne blev transporteret nordpå til Danmark i en flere hundrede meter lang kortege. Velankommet til Århus blev kogebøgerne distribueret af Post Danmark til landets posthuse og videre ud til alle husstande - også til dem, der sagde ”nej tak” til reklamer. 

Bøgerne fra Karolines Køkken® blev dengang ikke betragtet som en reklame, men som enpublikation. Og 99 procent af henvendelserne til Karolines Køkken® i de dage, hvor bøgerne blev uddelt, handlede også om, hvornår man modtog bogen.

Siden fulgte så bestillinger på ekstra eksemplarer til både børn, børnebørn, sommerhus og venner i udlandet samt fra mange forretninger, der gerne ville sikre sig, at de havde de rette varer på hylderne.

Den sidste husstandsomdelte bog nr. 8: Fest og det der ligner, blev omdelt i efteråret 2001. Husstandsomdelingen er nu afløst af temabøgerne, der har kunne købes siden den første Karolines Køkkenskole (udkom i 1994), til den foreløbig sidste Skøn Mad Uden Kød fra 2018.

De tidligere husstandsomdelte bøger forhandles ikke længere, men de kan downloades her. De fleste temabøger kan købes hos boghandlere og i vores shop.

Kogebøger fra Karolines Køkken®

Vores kogebog ”Skøn mad uden kød” er den nyeste i rækken af kogebøger fra Karolines Køkken®. Find den og mange flere til print - kvit og frit - eller køb de fulde versioner i vores webshop.

Skøn mad uden kød - Karolines Køkken Kogebøger