Omelet med hytteost og sprød rissalat

Nøglehulsmærket opskrift

Omelet med hytteost og sprød rissalat

Bedømmelse

(5 vurderinger)

30 min

Nøglehulsmærket opskrift

Lækre, små, luftige og saftige - omeletter det kan de fleste vist lide.

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g kolde, kogte ris en blanding af løse og vilde ris (af 2 dl rå ris)
  • 100 g radiser
  • 4 gulerødder i små tern (ca. 250 g)
  • 250 g cherrytomater i små tern
  • 1½ spsk basilikumpesto
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 æg
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk rapsolie

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland risene med radiser, gulerødder, tomater, pesto, salt og peber. Lad rissalaten trække mindst 15 min. på køkkenbordet. Smag til.

Vend purløg, løg og hvidløg i hytteosten.

Pisk æg og halvdelen af hytteostblandingen sammen med salt og peber. Lad ½ tsk af fedtstoffet blive gyldent i en lille pande (ca. 14 cm i diameter) og hæld ¼ af æggeblandingen i. Steg omeletten ved kraftig varme i ca. 3 min. - skub let rundt i panden i starten, mens æggeblandingen stivner. Lad halvdelen af omeletten glide over på en tallerken og fold resten af omeletten over. Steg de sidste 3 omeletter.

Server straks sammen med rissalat, rugbrød og resten af hytteosten. Pynt med basilikumblade.

Tips

Du kan også stege 2 omeletter i en større pande (ca. 21 cm i diameter). Lad omeletterne glide over på et fad, så man kan skære sig et stykke ved bordet. Udenfor sæsonen kan du erstatte radiserne med gulerødder.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,7 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde: