Orange-abrikoskompot til skimmelost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Farverigt og fuld af smag fra både sødt og syrligt. Et rigtig dejligt tilbenør til skimmelost eller til en god kraftig gul ost.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • ¼ liter appelsinjuice
  • 150 g soltørrede abrikoser i halve
  • 1 spsk hvid balsamicoeddike
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 2 tsk finthakkede friske rosmarinblade
  • 3 halve ferskner fra dåse (ca. 200 g)
  • 50 g ristede hele, smuttede mandler

Pynt

  • frisk rosmarinkvist

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring juice, abrikoser, eddike og sukker i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag låget af gryden og tilsæt rosmarin. Kog, ved kraftig varme, i yderligere ca. 15 min. - blandingen må gerne boble, men ikke koge over.

Skær fersknerne i små tern og kom dem i kompotten sammen med ristede mandler. Giv orange-abrikoskompotten et opkog og lad den køle af. Smag til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 43 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: