Orange-abrikoskompot til skimmelost

Bedømmelse

(7 vurderinger)

60+ min

Farverigt og fuld af smag fra både sødt og syrligt. Et rigtig dejligt tilbenør til skimmelost eller til en god kraftig gul ost.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • ¼ liter appelsinjuice
  • 150 g soltørrede abrikoser i halve
  • 1 spsk hvid balsamicoeddike
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 2 tsk finthakkede friske rosmarinblade
  • 3 halve ferskner fra dåse (ca. 200 g)
  • 50 g ristede hele, smuttede mandler

Pynt

  • friske rosmarinkviste

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring juice, abrikoser, eddike og sukker i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag låget af gryden og tilsæt rosmarin. Kog, ved kraftig varme, i yderligere ca. 15 min. - blandingen må gerne boble, men ikke koge over.

Skær fersknerne i små tern og kom dem i kompotten sammen med ristede mandler. Giv orange-abrikoskompotten et opkog og lad den køle af. Smag til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 43 %

Print

Kilde: