Orange-abrikoskompot til skimmelost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Farverigt og fuld af smag fra både sødt og syrligt. Et rigtig dejligt tilbenør til skimmelost eller til en god kraftig gul ost.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • ¼ liter appelsinjuice
  • 150 g soltørrede abrikoser i halve
  • 1 spsk hvid balsamicoeddike
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 2 tsk finthakkede friske rosmarinblade
  • 3 halve ferskner fra dåse (ca. 200 g)
  • 50 g ristede hele, smuttede mandler

Pynt

  • frisk rosmarinkvist

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring juice, abrikoser, eddike og sukker i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag låget af gryden og tilsæt rosmarin. Kog, ved kraftig varme, i yderligere ca. 15 min. - blandingen må gerne boble, men ikke koge over.

Skær fersknerne i små tern og kom dem i kompotten sammen med ristede mandler. Giv orange-abrikoskompotten et opkog og lad den køle af. Smag til.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 43 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: