Ost med grillet honningmelon og abrikoser i portvin

Bedømmelse

(0 vurderinger)

45 min

Frisk og flot dessert med masser af sødme.

Ingredienser

Antal portioner
  • 12 tørrede abrikoser
  • 1 fed hvidløg
  • 3 stilke frisk timian, grofthakkede
  • 3 dl hvid portvin
  • 200 g honningmelon skåret i 4 lige store stykker
  • 1 spsk sirup
  • ½ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad abrikoser, hvidløg og timian simre i portvinen ved svag varme, til vinen karamelliserer, ca. ½ time.

Grill melonstykkerne på en pande eller i ovnen, ca. 1 min. på hver side. Rør sirup og salt godt sammen og hæld det over melonstykkerne.

Anret osten med de lune abrikoser og den grillede melon, og server straks sammen med lagen fra abrikoserne.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,4 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 45 %

Print

Kilde: