Ost med portvinspærer
60+ min

Ost med portvinspærer

Ost med portvinspærer er en lækker opskrift på en velsmagende ostedessert. Skimmelosten suppleres af smagfulde pærer kogt i lage med hvid portvin og cashewnødder.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ost med portvinspærer

Ost med portvinspærer er en lækker opskrift på en velsmagende ostedessert. Skimmelosten suppleres af smagfulde pærer kogt i lage med hvid portvin og cashewnødder.

Opskriften gælder for 12 personer

Kogelage

  • 6 dl vand
  • 200 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 2 dl hvid portvin
  • 6 modne faste pærer i kvarte
  • 100 g cashewnødder
  • 25 g smør

Tilbehør

  • 300 g flutes

Fremgangsmåde:

Kogelage

Giv vand, sukker og kanel et opkog i en gryde. Fjern kanelen og tilsæt portvin. Læg pærerne i og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 2 min. Tag gryden fra varmen og lad pærerne køle af i lagen. Pres pærerne ned i lagen med en tallerken. Lad dem stå tildækket i køleskabet til næste dag. Rist nødderne i gyldent smør i en pande ved jævn varme i ca. 1 min.

Ved serveringen

Anret ost og pærer på portionstallerkener sammen med cashewnødder.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 21840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,5 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 57 %
  • Alkohol: 2 %
Print