Ost med portvinspærer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Ost med portvinspærer er en lækker opskrift på en velsmagende ostedessert. Skimmelosten suppleres af smagfulde pærer kogt i lage med hvid portvin og cashewnødder.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Kogelage

  • 6 dl vand
  • 200 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 2 dl hvid portvin
  • 6 modne faste pærer i kvarte
  • 100 g cashewnødder
  • 25 g smør

Tilbehør

  • 300 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Kogelage

Giv vand, sukker og kanel et opkog i en gryde. Fjern kanelen og tilsæt portvin. Læg pærerne i og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 2 min. Tag gryden fra varmen og lad pærerne køle af i lagen. Pres pærerne ned i lagen med en tallerken. Lad dem stå tildækket i køleskabet til næste dag. Rist nødderne i gyldent smør i en pande ved jævn varme i ca. 1 min.

Ved serveringen

Anret ost og pærer på portionstallerkener sammen med cashewnødder.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 21840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,5 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 57 %
  • Alkohol: 2 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: