Ost med syltede blommer og ristet rugbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

45 min

De syltede blommer kan holde sig ca. 2 uger i køleskabet. Smager også godt til fx is.

Ingredienser

Antal portioner

Syltede blommer

  • 4 spsk sukker
  • 4 spsk vand
  • ¼ vaniljestang - og kornene heraf
  • 4 røde modne blommer i både

Hertil

  • 150 g ost, fx Castello Tistrup® ML 24% (45+)
  • 4 skiver ristet rugbrød i halve

Sådan gør du

Sådan gør du

Syltede blommer

Bring sukker, vand, vaniljestang og -korn i kog i en gryde og kog det til sukkeret er opløst. Tilsæt blommerne og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. - eller til blommerne begynder at falde fra hinanden. Hæld blommerne i en sigte (over en skål) og kom lagen tilbage i gryden. Kog lagen ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 min. - eller til der er ca. ½ dl blommesirup tilbage. Hæld siruppen over blommerne og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 1 time eller til de er kolde - gerne til næste dag.

Ved serveringen

Anret ost, skråret i bjælker, blommer og det ristede brød på små tallerkener.

Tip

De syltede blommer kan holde sig tildækkede i køleskabet i ca. 14 dage.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: