Ost og jordbær med balsamicosirup

Bedømmelse

(0 vurderinger)

45 min

En lækker dessert til osteelskere. Den cremede ost går skønt til de saftige og søde jordbær.

Ingredienser

Antal portioner

Balsamicosirup

  • ½ dl mørk balsamicoeddike
  • 1 dl sukker
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • 300 g Høng® Klosterkrone
  • 200 g jordbær i hele og halve
  • 3 gulerødder i tynde strimler

Sådan gør du

Sådan gør du

Balsamicosirup

Kom eddike, sukker og peber i en lille gryde. Bring blandingen i kog og kog den i ½ min. Stil siruppen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Skær osten i skiver og læg dem på tallerkener sammen med jordbær og gulerødder. Hæld lidt balsamicosirup over og server resten af siruppen i en skål ved siden af.

Du kan erstatte blå- og hvidskimmelost med en hvidskimmelost, fx en Brie. Eller prøv at spise balsamicosirup, jordbær og gulerødder sammen med vaniljeflødeis. En lidt for tyk sirup kan gøres tyndere med et par dråber vand.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,7 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 66 %

Kilde: