Ost og jordbær med balsamicosirup

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

En lækker dessert til osteelskere. Den cremede ost går skønt til de saftige og søde jordbær.

Ingredienser

Antal portioner

Balsamicosirup

  • ½ dl mørk balsamicoeddike
  • 1 dl sukker
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • 300 g Høng® Klosterkrone
  • 200 g jordbær i hele og halve
  • 3 gulerødder i tynde strimler

Sådan gør du

Sådan gør du

Balsamicosirup

Kom eddike, sukker og peber i en lille gryde. Bring blandingen i kog og kog den i ½ min. Stil siruppen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Skær osten i skiver og læg dem på tallerkener sammen med jordbær og gulerødder. Hæld lidt balsamicosirup over og server resten af siruppen i en skål ved siden af.

Du kan erstatte blå- og hvidskimmelost med en hvidskimmelost, fx en Brie. Eller prøv at spise balsamicosirup, jordbær og gulerødder sammen med vaniljeflødeis. En lidt for tyk sirup kan gøres tyndere med et par dråber vand.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,7 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 66 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: