Ost og sød løgkompot med vanilje og hyldeblomst

Bedømmelse

(0 vurderinger)

30 min

Blød og cremet ostedessert med et twist af sød vanilje - velegnet til sprøde kiks eller ristet brød.

Ingredienser

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 4 zittauerløg i tynde ringe
  • ½ vaniljestænger
  • 3 spsk sukker
  • ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 125 g Castello® Golden

Tilbehør

  • 240 g ristet flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min - uden at de tager farve. Tilsæt flækket og udkornet vaniljestang, sukker, hyldeblomstsaft, citronskal og -saft. Lad løgene koge, stadig ved jævn varme og under omrøring ca. 15 min., eller til væsken er næsten væk. Smag til og lad løgkompotten køle lidt af.

Ved serveringen

Anret osten på tallerkener sammen med den lune løgkompot og ristet flute.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,1 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 18 %

Print

Kilde: