Ost og sød løgkompot med vanilje og hyldeblomst

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Blød og cremet ostedessert med et twist af sød vanilje - velegnet til sprøde kiks eller ristet brød.

Ingredienser

Antal portioner

  • 10 g smør
  • 4 zittauerløg i tynde ringe
  • ½ vaniljestang
  • 3 spsk sukker
  • ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 125 g Castello® Golden

Tilbehør

  • 240 g ristet flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min - uden at de tager farve. Tilsæt flækket og udkornet vaniljestang, sukker, hyldeblomstsaft, citronskal og -saft. Lad løgene koge, stadig ved jævn varme og under omrøring ca. 15 min., eller til væsken er næsten væk. Smag til og lad løgkompotten køle lidt af.

Ved serveringen

Anret osten på tallerkener sammen med den lune løgkompot og ristet flute.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,1 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 18 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: