Osteboller til varm krydret hvidvin
30 min

Osteboller til varm krydret hvidvin

Sød lun dessert - til de hyggelige stunder.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Osteboller til varm krydret hvidvin

Sød lun dessert - til de hyggelige stunder.

Antal portioner

Varm krydret hvidvin

  • 2 dl vand
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 85 g sukker (ca 1 dl)
  • 2 hele tørrede eller frisk ingefær (ca 15 g)
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 2 hele nelliker
  • 1 flaske hvidvin, fx riesling
  • 1 dl hvid portvin

Osteboller

  • 1 liter rapsolie til stegning

Tilbehør

  • skiver af appelsiner skåret i halve
  • pigeonæbler
  • valnødder

Fremgangsmåde:

Varm krydret hvidvin: Kom vand, appelsinsaft, sukker og krydderier i en gryde og lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 5 minutter. Tilsæt hvidvin og portvin og bring det til kogepunktet. Lad den krydrede hvidvin trække i ca. 5 minutter. Smag til.

Osteboller

Pisk æggehviderne let sammen med et piskeris - til de skummer. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk osteblandingen godt sammen. Varm olien op i en stor, dyb gryde ved jævn - kraftig varme. Kom en bid franskbrød i olien. Bliver brødet gyldent, har olien den rigtige temperatur. Form med 2 teskeer osteblandingen til 16-20 små boller. Dybsteg halvdelen i den varme olie i ca. 3 minutter eller til de er lysebrune. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Dybsteg resten.

Ved serveringen

Server den varme hvidvin i glas med halve appelsinskiver og dertil de lune osteboller.

Tips

Ostebollerne kan tilberedes med alle Riberhus-ostene. Bollerne kan dybsteges 1-2 timer, før de skal bruges. Lun dem på en plade med bagepapir ca. 4 minutter ved 150 grader.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 16 %
  • Fedt: 65 %
  • Alkohol: 14 %
Print