Ostecarpaccio og appelsinsirup

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Lækker frokost eller tapasret, der forkæler smagssanserne.

Ingredienser

Antal portioner

Appelsinsirup

  • 85 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • 1 dl vand
  • ½ dl appelsinskal (usprøjtet) i meget tynde strimler - brug evt. juliennejern
  • 2 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 liter fintstrimlet julesalat eller romainesalat
  • 300 g gul ost, fx Arla® UNIKA gammel knas
  • 2 modne pærer i tynde skiver

Tilbehør

  • 100 g ristet landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Appelsinsirup

Kom rørsukker, vand, appelsinstrimler og - saft og citronsaft i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det ved jævn varme og uden låg i ca. 7 min. - eller til der er ca. 1 dl. tilbage.

Fordel salaten på 4 tallerkener. Skær osten i tynde lange skiver og fordel dem på salaten. Fjern stilk og kerner fra pærerne og skær dem i tynde skiver og læg dem på osten. Dryp appelsinsirup med julienne herpå og server straks med ristet brød til.

Tip

I stedet for at lave appelsinsirup med julienne - kan du bruge en god orangemarmelade med skal.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 39 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: