Ostecarpaccio og appelsinsirup

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Lækker frokost eller tapasret, der forkæler smagssanserne.

Ingredienser

Antal portioner

Appelsinsirup

  • 85 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • 1 dl vand
  • ½ dl appelsinskal (usprøjtet) i meget tynde strimler - brug evt. juliennejern
  • 2 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 liter fintstrimlet julesalat eller romainesalat
  • 300 g gul ost, fx Arla® UNIKA gammel knas
  • 2 modne pærer i tynde skiver

Tilbehør

  • 100 g ristet landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Appelsinsirup

Kom rørsukker, vand, appelsinstrimler og - saft og citronsaft i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det ved jævn varme og uden låg i ca. 7 min. - eller til der er ca. 1 dl. tilbage.

Fordel salaten på 4 tallerkener. Skær osten i tynde lange skiver og fordel dem på salaten. Fjern stilk og kerner fra pærerne og skær dem i tynde skiver og læg dem på osten. Dryp appelsinsirup med julienne herpå og server straks med ristet brød til.

Tip

I stedet for at lave appelsinsirup med julienne - kan du bruge en god orangemarmelade med skal.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: