

Ostegratinerede grøntsager
45 min
Nem opskrift på en lækker hovedret med dejlige grøntsager. De ostegratinerede grøntsager smager fantastisk sammen med kogt hamburgerryg, kartofler og groft brød.
Ingredienser
Antal portioner
- 400 g kogte grøntsager, fx blomkål og broccoli
Ostesauce
- 25 g smør
- 3 spsk hvedemel
- ¼ liter mælk eller vand
- 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
-
50 g revet Arla Klovborg® klokke ML 25% (45+)
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet hvid peber
- 2 æggeblommer
-
50 g revet Arla Klovborg® klokke ML 25% (45+)
- 2 spsk rasp
- 25 g smør
Hertil
- 240 g groft brød
- 500 g kogt hamburgerryg i skiver
- 500 g kogte kartofler
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Læg grøntsagerne i et ovnfast fad.
Ostesauce
Smelt smørret, tilsæt melet og derefter mælk og fløde. Lad saucen koge 5-10 min. Bland derefter revet ost i. Smag til med salt og peber. Lad saucen afkøle lidt og rør æggeblommerne i. Hæld ostesaucen over grøntsagerne.
Fordel ost, rasp og smørklatter over saucen. Gratiner retten øverst i ovnen til den er gylden og gennemvarm.
Gratineringstid
Ca. 10 min. ved 225°.
Sådan laver du en opbagt sovs
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 7080 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 9,5 g
- Protein: 15 %
- Kulhydrat: 19 %
- Fedt: 66 %