Ostegratinerede grøntsager

Bedømmelse

(19 vurderinger)

45 min

Nem opskrift på en lækker hovedret med dejlige grøntsager. De ostegratinerede grøntsager smager fantastisk sammen med kogt hamburgerryg, kartofler og groft brød.

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g kogte grøntsager, fx blomkål og broccoli

Ostesauce

Hertil

  • 240 g groft brød
  • 500 g kogt hamburgerryg i skiver
  • 500 g kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg grøntsagerne i et ovnfast fad.

Ostesauce

Smelt smørret, tilsæt melet og derefter mælk og fløde. Lad saucen koge 5-10 min. Bland derefter revet ost i. Smag til med salt og peber. Lad saucen afkøle lidt og rør æggeblommerne i. Hæld ostesaucen over grøntsagerne.

Fordel ost, rasp og smørklatter over saucen. Gratiner retten øverst i ovnen til den er gylden og gennemvarm.

Gratineringstid

Ca. 10 min. ved 225°.

Sådan laver du en opbagt sovs

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,5 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 66 %

Print

Kilde: