Ostegratineret sej

Bedømmelse

(0 vurderinger)

1 timer

En lækker portionsanrettet fiskeret til dine frokostgæster. Den vil varme i årets kolde tid.

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 spsk hvedemel
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 25 g smør
  • 4 grofthakkede skalotteløg
  • 2½ dl vand
  • ¾ tsk fiskebouillon-pulver eller ½ fiskebouillon-terning
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 dl frisk, hakket dild
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dåse muslinger naturel
  • 300 g lyssejfileter
  • ¼ tsk groft salt

Tilbehør til fisken

  • 240 g ristet landbrød
  • både af citroner

Sådan gør du

Sådan gør du

Ostegratineret sej

Rør hvedemel og lidt af fløden sammen til en klumpfri jævning. Rør resten af fløden i. Lad smørret smelte ved kraftig varme i en gryde, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. ½ min. Hæld flødeblanding, vand, bouillonpulver og citronsaft ved løgene og kog stuvningen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt dild og smag stuvningen til med salt og peber. Hæld muslingerne til afdrypning i en sigte. Skær sejfileterne i mindre stykker (ca. 2 x 3 cm). Fordel dem i 4 portionsskåle (a ca. 2 dl). Drys fisken med salt og fordel muslingerne i skålene. Hæld stuvningen over fisken.

Fordel osten over fiskestuvningen og gratiner dem midt i ovnen - til de er gyldne.

Ved serveringen

Anret brød og citronbåde på tallerkener. Stil en skål med ostegratineret sej på hver tallerken og server straks.

Gratinering

Ca. 20 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,2 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 36 %

Print

Kilde: