Ostegrillspyd med grøn kartoffelsalat og grillede tomater
Ny

Ostegrillspyd med grøn kartoffelsalat og grillede tomater

45 min Hovedret

Ostegrillspyd med grøn kartoffelsalat og grillede tomater er en super lækker ret fra grillen. Og så er det ovenikøbet en grøn ret, hvor alle hjørner af smagspaletten bliver tilfredsstillet. Her er der salt fra osten, sødme fra de grillede tomater, syre fra citron, umami fra ost og kartofler og endelig bitterhed fra oliven (bitterhed kan virke skræmmende for nogen, men en smule bitterhed fuldender smagsoplevelsen.) Ostegrillspyddene holder formen, når de bliver grillet. De er let salte med god chilismag og knirker en smule, når man tygger (lidt a la halloumi).

Mere inspiration

Her endnu en dejlig opskrift med ostegrillspyd.

Velbekomme!
Tip

Gremolataen, som stammer fra Italien, er genial, hvis du lige mangler lidt smag i en ret. Den kan drysses på en pastaret, på forskellige grillede grøntsager eller på et stegt stykke kød. Den originale gremolata består af persille, citronskal og hvidløg, men du kan gøre den mere fyldig, fx med hakkede salte mandler eller let smuldret salatost.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8759 kJ / 2093 kcal

Næringsindhold pr. 100g

444 kJ / 106 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 12,3 % 3,2 g
Kulhydrat: 35,7 % 9,3 g
Fedt: 52 % 6,2 g
Relateret video
Karolines Køkken® Oste grillspyd

Lad en grill eller grillpande blive godt varm. Pensl osten med olie og grill den 1½-2 min. på hver side ved kraftig varme. Og vupti! Så er den klar til servering.

Ingredienser