Ostekage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

60+ min

Ostekage er velsmagende, lækker og en sikker vinder som dessert. Den cremede flødeost, de søde svesker og den syrlige appelsinsaft går fantastisk i spænd.

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 75 g koldt smør
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 75 g knuste makroner

Fyld

Pynt:

  • flormelis

Tilbehør:

  • 300 g vindruer eller friske blommer

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt makroner. Drys dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og pres den godt sammen, så den får en jævn overflade. Bag bunden midt i ovnen.

Fyld

Halver sveskerne og fordel dem på bunden. Skær flødeosten i mindre stykker og rør den blød. Rør sukker og de øvrige ingredienser i. Hæld fyldet over sveskerne og bag kagen midt i ovnen. Server kagen lun eller kold drysset med flormelis.

Forbagning

Ca. 5 min. ved 200°.

Bagning

Ca. 45 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: