Ostekage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

60+ min

Ostekage er velsmagende, lækker og en sikker vinder som dessert. Den cremede flødeost, de søde svesker og den syrlige appelsinsaft går fantastisk i spænd.

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 75 g koldt smør
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 75 g knuste makroner

Fyld

Pynt:

  • flormelis

Tilbehør:

  • 300 g vindruer eller friske blommer

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt makroner. Drys dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og pres den godt sammen, så den får en jævn overflade. Bag bunden midt i ovnen.

Fyld

Halver sveskerne og fordel dem på bunden. Skær flødeosten i mindre stykker og rør den blød. Rør sukker og de øvrige ingredienser i. Hæld fyldet over sveskerne og bag kagen midt i ovnen. Server kagen lun eller kold drysset med flormelis.

Forbagning

Ca. 5 min. ved 200°.

Bagning

Ca. 45 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: