Ostetallerken med små ostesouffléer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

Prøv den til tapasbordet eller en frisk dessert.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Små ostesouffléer

  • ½ dl vand
  • 25 g smør
  • ¼ tsk groft salt
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 sammenpisket æg (ca. ½ dl)
  • 50 g fintrevet Riberhus® ML 25% (45+)

Persilleolie

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk finthakket frisk kruspersille

Radisesalat

  • 50 g finthakkede radiser
  • 3 spsk fintklippet frisk purløg
  • 200 g mellemlagret gul ost, fx Riberhus® ML 25% (45+)
  • ¾ tsk havsalt, fx læsø sydesalt
  • 200 g rygeost 10%
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 150 g rugkiks eller flutes
  • evt. lidt solbærsyltetøj til souffléerne

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Små ostesouffléer

Bring vand, smør og salt i kog i en tykbundet gryde. Kom mel i og rør dejen sammen - til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af i en skål. Pisk ægget i lidt ad gangen. Vend osten i dejen og fordel den i 6 smurte ovnfaste forme (a ca. 1 dl). Bag souffléerne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 20 min., da souffléerne let falder sammen.

Persilleolie

Rør olie og persille sammen.

Radisesalat

Vend radiser og purløg sammen.

Ved serveringen

Skær den gule ost i pæne stykker og anret dem på tallerkener. Dryp med persilleolie og drys med halvdelen af saltet. Anret rygeosten og drys den med peber. Vend resten af saltet i radisesalaten og læg en ske med salat på hver tallerken. Stil de nybagte ostesouffléer ved siden af og server straks. Souffléerne kan ikke vente.

Tips

De ubagte souffléer kan stå tildækkede i køleskabet i ca. 4 timer. Dejen kan bages som vandbakkelser. Fordel den i 6 portioner (a ca. 2 spsk) på en plade med bagepapir og bag i ca. 22 min. ved 175°.

Bagetid

Ca.

25 min. ved 175°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,1 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 56 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag