Ostetallerken med små ostesouffléer
45 min

Ostetallerken med små ostesouffléer

Prøv den til tapasbordet eller en frisk dessert.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ostetallerken med små ostesouffléer

Prøv den til tapasbordet eller en frisk dessert.

Antal portioner

Små ostesouffléer

Persilleolie

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk finthakket frisk kruspersille

Radisesalat

  • 50 g finthakkede radiser
  • 3 spsk fintklippet frisk purløg

Tilbehør

  • 150 g rugkiks eller flutes
  • evt. lidt solbærsyltetøj til souffléerne

Fremgangsmåde:

Små ostesouffléer

Bring vand, smør og salt i kog i en tykbundet gryde. Kom mel i og rør dejen sammen - til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af i en skål. Pisk ægget i lidt ad gangen. Vend osten i dejen og fordel den i 6 smurte ovnfaste forme (a ca. 1 dl). Bag souffléerne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 20 min., da souffléerne let falder sammen.

Persilleolie

Rør olie og persille sammen.

Radisesalat

Vend radiser og purløg sammen.

Ved serveringen

Skær den gule ost i pæne stykker og anret dem på tallerkener. Dryp med persilleolie og drys med halvdelen af saltet. Anret rygeosten og drys den med peber. Vend resten af saltet i radisesalaten og læg en ske med salat på hver tallerken. Stil de nybagte ostesouffléer ved siden af og server straks. Souffléerne kan ikke vente.

Tips

De ubagte souffléer kan stå tildækkede i køleskabet i ca. 4 timer. Dejen kan bages som vandbakkelser. Fordel den i 6 portioner (a ca. 2 spsk) på en plade med bagepapir og bag i ca. 22 min. ved 175°.

Bagetid

Ca.

25 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,1 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 56 %
Print