Ostetallerken med vandbakkelser - Opskrifter - Arla

Ostetallerken med vandbakkelser

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

Med opskriften, ostetallerken med vandbakkelser, får den traditionelle ostetallerken et pift. Vandbakkelsen har lækker, fyldt blåskimmelost og passer perfekt til både frugten og osten.

Ingredienser

Antal portioner

Vandbakkelser

  • 2 stilke bladselleri i små tern
  • 500 g frisk frugt, fx blommer, blåbær, jordbær, dadler og/eller pærer
  • 150 g Castello® creamy White
  • 200 g Arla® Emmentaler Emmentaler

Pynt

  • blade af bladselleri

Tilbehør

  • 150 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Vandbakkelser

Bring vand og smør i kog i en tykbundet gryde. Kom melet i på én gang og rør dejen godt sammen, til den slipper gryde og ske. Kom dejen i en skål og lad den køle lidt af. Rør, lidt efter lidt, ¾ dl af de sammenpiskede æg i dejen. Tilsæt evt. resten af de sammenpiskede æg - dejen skal kunne formes til toppe. Lad dejen blive kold. Hak halvdelen af blåskimmelosten groft og vend den i. Sæt, med 2 skeer, 12 toppe på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen, til de er hævede og gyldne. Åbn ikke ovndøren de første 20 min., da vandbakkelserne let falder sammen. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist.

Skær resten af blåskimmelosten i 12 tynde skiver. Flæk vandbakkelserne og læg dem sammen om ost og bladselleritern. Pynt med bladselleriblade.

Ved serveringen

Anret vandbakkelserne på portionstallerkener sammen med frugt, stykker af hvidskimmel- og gul ost.

Tips

I stedet for 1 dl sammenpisket æg i vandbakkelserne kan man anvende ca. 1½ dl pasteuriseret æg. Vandbakkelserne kan også tilberedes med blåskimmelost 50+ (30%) eller 70+ (44%). I stedet for blåskimmelost kan man anvende blå- og hvidskimmelost uden skorpe.

Du kan også bage dine egne flutes - se link.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Frysetips

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,9 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: