Ostetallerken med vandbakkelser

Bedømmelse

(0 vurderinger)

1 timer

Med opskriften, ostetallerken med vandbakkelser, får den traditionelle ostetallerken et pift. Vandbakkelsen har lækker, fyldt blåskimmelost og passer perfekt til både frugten og osten.

Ingredienser

Antal portioner

Vandbakkelser

  • 2 stilke bladselleri i små tern

Pynt

  • blade af bladselleri

Tilbehør

  • 150 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Vandbakkelser

Bring vand og smør i kog i en tykbundet gryde. Kom melet i på én gang og rør dejen godt sammen, til den slipper gryde og ske. Kom dejen i en skål og lad den køle lidt af. Rør, lidt efter lidt, ¾ dl af de sammenpiskede æg i dejen. Tilsæt evt. resten af de sammenpiskede æg - dejen skal kunne formes til toppe. Lad dejen blive kold. Hak halvdelen af blåskimmelosten groft og vend den i. Sæt, med 2 skeer, 12 toppe på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen, til de er hævede og gyldne. Åbn ikke ovndøren de første 20 min., da vandbakkelserne let falder sammen. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist.

Skær resten af blåskimmelosten i 12 tynde skiver. Flæk vandbakkelserne og læg dem sammen om ost og bladselleritern. Pynt med bladselleriblade.

Ved serveringen

Anret vandbakkelserne på portionstallerkener sammen med frugt, stykker af hvidskimmel- og gul ost.

Tips

I stedet for 1 dl sammenpisket æg i vandbakkelserne kan man anvende ca. 1½ dl pasteuriseret æg. Vandbakkelserne kan også tilberedes med blåskimmelost 50+ (30%) eller 70+ (44%). I stedet for blåskimmelost kan man anvende blå- og hvidskimmelost uden skorpe.

Du kan også bage dine egne flutes - se link.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Frysetips

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,9 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 54 %

Print

Kilde: