Ostetallerken med vandbakkelser

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

Med opskriften, ostetallerken med vandbakkelser, får den traditionelle ostetallerken et pift. Vandbakkelsen har lækker, fyldt blåskimmelost og passer perfekt til både frugten og osten.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Vandbakkelser

  • 2 stilke bladselleri i små tern
  • 500 g frisk frugt, fx blommer, blåbær, jordbær, dadler og/eller pærer
  • 150 g Castello® creamy White
  • 200 g Arla® Emmentaler Emmentaler

Pynt

  • blade af bladselleri

Tilbehør

  • 150 g flutes

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Vandbakkelser

Bring vand og smør i kog i en tykbundet gryde. Kom melet i på én gang og rør dejen godt sammen, til den slipper gryde og ske. Kom dejen i en skål og lad den køle lidt af. Rør, lidt efter lidt, ¾ dl af de sammenpiskede æg i dejen. Tilsæt evt. resten af de sammenpiskede æg - dejen skal kunne formes til toppe. Lad dejen blive kold. Hak halvdelen af blåskimmelosten groft og vend den i. Sæt, med 2 skeer, 12 toppe på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen, til de er hævede og gyldne. Åbn ikke ovndøren de første 20 min., da vandbakkelserne let falder sammen. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist.

Skær resten af blåskimmelosten i 12 tynde skiver. Flæk vandbakkelserne og læg dem sammen om ost og bladselleritern. Pynt med bladselleriblade.

Ved serveringen

Anret vandbakkelserne på portionstallerkener sammen med frugt, stykker af hvidskimmel- og gul ost.

Tips

I stedet for 1 dl sammenpisket æg i vandbakkelserne kan man anvende ca. 1½ dl pasteuriseret æg. Vandbakkelserne kan også tilberedes med blåskimmelost 50+ (30%) eller 70+ (44%). I stedet for blåskimmelost kan man anvende blå- og hvidskimmelost uden skorpe.

Du kan også bage dine egne flutes - se link.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Frysetips

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,9 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag