Ovnbagte krydrede lammekødboller, grøntsager og agurk og tomat i rygeost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Retter med hakket kød er populære hos både store og små – denne opskrift minder om og dufter lidt af Grækenland.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 80 g perlebyg, perlespelt eller perlerug (ca. 1 dl)
  • 1½ dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 250 g hakket lammekød eller gedekød
  • 250 g hakket oksekød (ca. 12% fedt) eller ungkvægkød
  • 2 tsk havsalt
  • ½ tsk stødt allehånde
  • ¼ tsk stødt kanel
  • friskkværnet peber
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 æg
  • 1 dl vand
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • 2 spsk grofthakkede friske mynteblade

Ovnbagte grøntsager

  • ½ kg skrællede kartofler i grove stykker
  • 4 skrællede persillerødder i grove stykker (ca. 450 g)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 20 sorte oliven med sten, fx græske

Rygeostcreme med agurk og tomat

  • 1 groftrevet, afdryppet agurk (ca. 225 g)
  • 150 g grofthakket, afdryppet tomater
  • 175 g rygeost 10%
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl perlebyggen godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog byggen ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad byggen trække, stadig under låg, i ca. 10 min.

Rør kødet sejt med salt, krydderier og æg. Rør godt og tilsæt gradvist vand. Tilsæt de kogte (og gerne afkølede) perler, persille og mynte. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Ovnbagte grøntsager

Bland kartofler, persillerødder og olie på en plade med bagepapir. Drys med salt og bag kartofler og rødder midt i ovnen. Form farsen til ca. 30 kødboller. Fordel dem sammen med oliven på grøntsagerne - efter ca. 20 min. og bag i yderligere ca. 20 min., eller til kødet er færdigstegt.

Rygeostcreme med agurk og tomat

Vend agurk, tomat, rygeost, salt og peber sammen. Stil cremen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag