Ovnkartofler og spejlæg med peberfrugtsauce
45 min

Ovnkartofler og spejlæg med peberfrugtsauce

En dejlig vegetarret med krydret smag masser af umami fra tomater, kartofler og rugbrød.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnkartofler og spejlæg med peberfrugtsauce

En dejlig vegetarret med krydret smag masser af umami fra tomater, kartofler og rugbrød.

Antal portioner
  • 1 kg kartofler, fx nix pille
  • 2 liter vand
  • 400 g skyllede cherrytomater
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk groft salt

Peberfrugtsauce

  • 1 spsk rapsolie
  • 4 æg
  • 5 forårsløg i tynde ringe

Tilbehør

  • 150 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Vask kartoflerne grundigt og del dem i tykke både. Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Tilsæt tomater, fedtstof, spidskommen og salt. Vend rundt, så det bliver godt blandet. Fordel grøntsagerne i en bradepande med bagepapir og bag dem midt i ovnen, til kartoflerne er gyldne.

Peberfrugtsauce

Kom imens peberfrugter, chili og vand i en lille tykbundet gryde. Kog peberfrugterne ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Blend peberfrugterne og tilsæt karrysuppe og salt. Bring saucen i kog, smag til og kom den i en kande.

Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg æggene ved jævn varme i ca. 5 min. - spejlæggene kan evt. vendes og steges ca. 1 min. på den anden side.

Kom kartofler og tomater i et stort fad. Læg spejlæggene på grøntsagerne og drys med forårsløg. Server retten sammen med den varme peberfrugtsauce. Spis evt. af dybe tallerkener og med gaffel og ske.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,7 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 29 %
Print