Pandekager med gratineret rabarberkompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

En skøn dessert både til børn og voksne. Den milde hytteost passer godt til den skarpe rabarber.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

8 personer pr. portion

Antal portioner

Pandekager

Rabarberkompot

  • 250 g rabarber
  • 1 spsk vand
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • ½ vaniljestang - kornene heraf
  • 50 g ristede grofthakkede mandler

Hytteosttopping

  • smør - til stegning

Pynt

  • friske mynteblade

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Pandekager

Pisk æg, sukker, salt og vand sammen. Pisk melet i til blandingen er jævn. Tilsæt hytteosten og stil blandingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Rabarberkompot

Rens og skær imens rabarberne i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand, sukker og vaniljekorn. Bring blandingen i kog og den ved jævn varme i 8-10 min. Tilsæt de ristede mandler og lad rabarberkompotten køle let af.

Kom lidt fedtstof i en pande (ca. 22 cm i diameter) og bag pandekagerne - ca. ¾ dl dej pr stk. Vend dem efter ca. 1½ min. og bag dem færdig på den anden side i yderligere ca. 1½ min. (pandekagerne bliver ca. 18 i diameter).

Hytteosttopping

Vend hytteost, sukker og citronskal sammen. Fold pandekagern i trekanter og kom lidt rabarberkompot heri. Stil dem i fx en kop eller lille flad skål på en bageplade. Gratiner pandekagerne i ovnen – til de er godt varme. Tag dem ud og fordel hytteosten herpå. Gratiner dem igen og server straks.

Tip

Du kan bruge frosne rabarber i mindre stykker.

Gratinering for pandekager og rabarberkompot

Ca. 5 min. ved 225°.

Gratinering med hytteosttopping

Ca. 2 min. ved 225°.

Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,1 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag