Pandekager med valnødder
45 min

Pandekager med valnødder

Det er meget nemt at få lyst til pandekager!
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pandekager med valnødder

Det er meget nemt at få lyst til pandekager!

Antal portioner

Valnøddefyld

  • 25 g smør
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • ½ vaniljestang - kornene herfra
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft
  • 100 g hakkede valnøddekerner

Pandekager - 8 stk.

  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 2 tsk sukker
  • ½ vaniljestang - kornene herfra
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 50 g smør - smeltet
  • evt. smør til stegning

Pynt

  • fintstrimlet appelsinskal (usprøjtet)

Tilbehør

  • 1 liter vaniljeflødeis

Fremgangsmåde:

Valnøddefyld

Kom smør, sukker, vaniljekorn og appelsinsaft i en pande (ca. 21 cm i diameter). Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme ca. 20 min. eller til den er sirupsagtig - rør af og til. Tag panden af varmen og vend de hakkede valnødder i.

Pandekager

Bland mel, sukker og vaniljekorn i en skål. Pisk mælken i lidt efter lidt og derefter æg og smør. Fordel ½ dl dej i en varm pande (ca. 14 cm i diameter). Bag pandekagen ved jævn varme ca. 1½ min. eller til den er gylden. Vend pandekagen og bag den færdig (ca. 3 min. i alt). Bag resten af pandekagerne.

Læg ca. 1 spsk fyld på hver pandekage og fold dem til kvarte. Læg pandekagerne på en plade med bagepapir og gratiner dem øverst i ovnen.

Gratinering

Ca. 4 min. ved 250°.

Tips

Kan fryses inden gratinering.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 65 %
Print