Panna cotta med citronmelissedrys
60+ min

Panna cotta med citronmelissedrys

Panna cotta er en italiensk dessert og laves normalt på fløde - vores udgave er lidt lettere og lavet på vaniljekvark.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Panna cotta med citronmelissedrys

Panna cotta er en italiensk dessert og laves normalt på fløde - vores udgave er lidt lettere og lavet på vaniljekvark.

Antal portioner
  • 1 blad husblas
  • 1 spsk vand
  • ¼ frisk ananas

Citronmelissedrys

  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 3 spsk hakkede friske citronmelisseblade
  • 1 spsk rørsukker

Fremgangsmåde:

Rør kvark sammen med mælk, flormelis og vaniljesukker. Smag til. Stil vaniljekvarken tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med den ene spsk vand og vend den i vaniljekvarken. Fordel kvarkblandingen i 4 små glas - ca. ½ dl i hvert. Stil de 4 glas tildækket i køleskabet i mindst 6 timer.

Skær enderne af den kvarte ananas. Skræl den ved at lade kniven følge frugtens form - skær så dybt at de brune "prikker" forsvinder. Fjern midterstokken og skær derefter ananaskødet i små tern (ca. 200 g ananaskød).

Citronmelissedrys

Bland citronskal, citronmelisse og sukker - lige inden serveringen.

Ved serveringen

Stil de 4 panna cottaer på tallerkener og anret ananasternene rundt om. Fordel citronmelissedrysset over desserterne og server straks.

Tip

Panna cottaerne kan tilberedes dagen før.

I stedet for frisk ananas kan man bruge ananas fra dåse.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 2050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,7 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 32 %
Print