
Pærekylling med kant
45 min
Sambal Oelek og ingefær gør retten "hot", men hvor hot, kan du selv styre.
Ingredienser
- 1 dl valnøddekerner
- 4 kyllingefileter
- 1 tsk groft salt
- 25 g smør
-
2½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
- ½ spsk hønsebouillon - pulver
- 1 spsk fintrevet frisk ingefær
- 2 små knuste fed hvidløg
- 1 tsk sambal oelek
- 2 pærer, fx conference
- 10 g smør
- ½ dl grofthakkede friske mynteblade
Tilbehør
- 320 g risblanding med vilde ris (ca. 4 dl)
- 300 g dampede porrer
Sådan gør du
Sådan gør du
Kom valnødderne i en sauterpande og rist dem ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist dem i yderligere ca. 2 min. Tag dem op.
Skær kyllingefileterne i lange stykker og drys dem med salt. Lad smørret blive gyldent i sauterpanden og brun kyllingestykkerne i ca. 2 min. Tilsæt fløde, bouillon, ingefær, hvidløg og sambal oelek. Bring retten i kog og kog den i ca. 3 min. Smag til.
Lad imens smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Skær pærerne i både og fjern kernerne. Steg pærebådende ca. ½ min. på hver side. Kom pærer, valnødder og mynte i retten og server straks sammen med ris.
Sådan håndterer du frisk ingefær
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 12120 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 21,4 g
- Protein: 22 %
- Kulhydrat: 48 %
- Fedt: 30 %