Påskeæg - far, mor og børn
60+ min

Påskeæg - far, mor og børn

Nyd Påsken og dens mange godter, fx disse hjemmelavede påskeæg til hele familien. Mums!
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Påskeæg - far, mor og børn

Nyd Påsken og dens mange godter, fx disse hjemmelavede påskeæg til hele familien. Mums!

Antal portioner
  • 400 g ren, rå marcipan

Far

  • 20 hele kaffebønner
  • 50 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)

Mor

  • 50 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 4 valnøddekerner

2 børn

  • ¾ dl chokoladelinser, fx mini m&m's
  • 50 g hvid chokolade eller lys mælkechokolade
  • 1 spsk morgenmadsprodukt, fx coco pops

Fremgangsmåde:

Del marcipanen i 3 lige store portioner.

Far

Smelt den bløde nougat i en skål over vandbad. Tilsæt cognac, lad blandingen køle lidt af og vend flødeost i. Form med en spiseske nougatblandingen til 4 kugler og læg dem tildækket i fryseren i mindst ½ time.

Del en portion marcipan i 8 lige store stykker. Rul marcipanstykkerne ud, mellem 2 stykker plastfolie, til ca. 6 x 6 cm. Tag nougatkuglerne ud af fryseren og læg dem på 4 af marcipanstykkerne. Læg resten af marcipanstykkerne ovenpå kuglerne. Tryk marcipankuglerne sammen og form dem til 4 æg.

Hak kaffebønnerne med en kniv. Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad. Overtræk hvert æg med chokolade - brug evt. en gaffel. Læg æggene på bagepapir og pynt dem efterhånden, mens de endnu er våde, med de hakkede kaffebønner.

Mor

Hak amarenakirsebærrene og vend dem sammen med flødeosten. Form 4 kugler og læg dem i fryseren.

Lav 4 æg til mor på samme måde som til far. Pynt med valnøddekerner.

2 børn

Ælt chokoladelinserne i den sidste portion marcipan, del den i 8 stykker og form dem til æg.

Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad. Overtræk hvert æg med chokolade - brug evt. en gaffel. Læg æggene på bagepapir og pynt dem efterhånden, mens de endnu er våde, med coco pops.

Lad chokoladen stivne. Påskeæggene kan opbevares i køleskabet i 4-5 døgn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,6 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 51 %
  • Alkohol: 1 %
Print