Påskeæg - far, mor og børn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Nyd Påsken og dens mange godter, fx disse hjemmelavede påskeæg til hele familien. Mums!

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g ren, rå marcipan

Far

  • 20 hele kaffebønner
  • 50 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)

Mor

  • 50 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 4 valnøddekerner

2 børn

  • ¾ dl chokoladelinser, fx mini m&m's
  • 50 g hvid chokolade eller lys mælkechokolade
  • 1 spsk morgenmadsprodukt, fx coco pops

Sådan gør du

Sådan gør du

Del marcipanen i 3 lige store portioner.

Far

Smelt den bløde nougat i en skål over vandbad. Tilsæt cognac, lad blandingen køle lidt af og vend flødeost i. Form med en spiseske nougatblandingen til 4 kugler og læg dem tildækket i fryseren i mindst ½ time.

Del en portion marcipan i 8 lige store stykker. Rul marcipanstykkerne ud, mellem 2 stykker plastfilm, til ca. 6 x 6 cm. Tag nougatkuglerne ud af fryseren og læg dem på 4 af marcipanstykkerne. Læg resten af marcipanstykkerne ovenpå kuglerne. Tryk marcipankuglerne sammen og form dem til 4 æg.

Hak kaffebønnerne med en kniv. Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad. Overtræk hvert æg med chokolade - brug evt. en gaffel. Læg æggene på bagepapir og pynt dem efterhånden, mens de endnu er våde, med de hakkede kaffebønner.

Mor

Hak amarenakirsebærrene og vend dem sammen med flødeosten. Form 4 kugler og læg dem i fryseren.

Lav 4 æg til mor på samme måde som til far. Pynt med valnøddekerner.

2 børn

Ælt chokoladelinserne i den sidste portion marcipan, del den i 8 stykker og form dem til æg.

Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad. Overtræk hvert æg med chokolade - brug evt. en gaffel. Læg æggene på bagepapir og pynt dem efterhånden, mens de endnu er våde, med coco pops.

Lad chokoladen stivne. Påskeæggene kan opbevares i køleskabet i 4-5 døgn.

Hvordan smelter man chokolade

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,6 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 51 %
  • Alkohol: 1 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: