Pasta med jordskokker
45 min

Pasta med jordskokker

Skal det være nemt, hurtigt og vegetarisk? Så er pasta med jordskokker retten. Jordskokkerne skaber fylde til den friske ret med chili og hvidløg - prøv den!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med jordskokker

Skal det være nemt, hurtigt og vegetarisk? Så er pasta med jordskokker retten. Jordskokkerne skaber fylde til den friske ret med chili og hvidløg - prøv den!

Antal portioner
  • 500 g jordskokker
  • 1 liter vand
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 400 g tørret pasta, fx hvide penne
  • 1½ liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 5 porrer i 1½ cm skrå stykker
  • 3 spsk rapsolie
  • 2 finthakkede røde peberfrugter
  • 3 små hakkede fed hvidløg
  • ¾ tsk mildt chilipulver
  • ¾ tsk groft salt
  • 1½ dl kogende pastavand

Fremgangsmåde:

Skrub jordskokkerne og læg dem efterhånden i vand tilsat citronsaft, så de ikke bliver misfarvede.

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Hæld jordskokkerne til afdrypning i en sigte og skær dem i store stykker. Kom jordskokker og porrer i det kogende vand. Bring atter vandet i kog og kog grøntsagerne under låg i ca. 1 min. Hæld grøntsagerne til afdrypning i en sigte og hold dem varme. Smelt fedtstoffet i gryden ved kraftig varme, men uden at brune. Tilsæt peberfrugt, hvidløg, chili, salt og pastavand.

Ved serveringen

Hæld den afdryppede pasta, jordskokker og porrer ned i gryden med peberfrugtblandingen. Vend forsigtigt rundt, så det bliver godt blandet. Smag pastaretten til, hæld den i en varm skål og server straks. Server osten ved siden af.

Tip

I stedet for jordskokker kan man anvende skrællet knoldselleri i tern (ca. 1½ x 1½ cm).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 25 %
Print