Pasta med kalvelever
30 min

Pasta med kalvelever

Kalvelever på en lækker måde, og så er den nem at lave.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med kalvelever

Kalvelever på en lækker måde, og så er den nem at lave.

Antal portioner
  • 300 g tørret spaghetti, fx fuldkornsspaghetti
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 4 porrer i tynde ringe

Pynt

  • porrer i tynde ringe

Tilbehør

  • 1 citron i både

Fremgangsmåde:

Kom spaghettien i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spaghettien i ca. 8 min. Tilsæt porrer og kog i yderligere ca. 2 min. Spaghettien skal være mør uden at være blød. Tag 1 dl pastavand fra og lad spaghetti og porrer dryppe af i et dørslag.

Del imens smørret i 3 portioner. Lad en portion smør blive gylden i en pande. Steg champignonerne i ca. 5 min. og tag dem op. Lad en portion smør og ½ spsk olie blive gylden i panden og steg halvdelen af leverstykkerne ved kraftig varme ca. 1 min på hver side (ca. 2 min. i alt). Tag de stegte leverstykker op og steg det sidste af leveren i resten af fedtstoffet. Kom alt leveren tilbage i panden sammen med champignoner, fløde, den ene dl pastavand, salt og peber. Varm saucen igennem og smag til.

Læg kalveleversauce og spaghetti med porrer lagvis i en stor varm skål og server straks.

Tip

I stedet for kalvelever kan man bruge wokstrimler af okse eller skinke.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 27 %
Print