Pasta med krydret sauce
45 min

Pasta med krydret sauce

Har du brug for inspiration til en ny spændende pastaret bør denne stå forrest på din afprøvningsliste.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med krydret sauce

Har du brug for inspiration til en ny spændende pastaret bør denne stå forrest på din afprøvningsliste.

Antal portioner

Krydret tomatsauce

  • 2 tomater
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 2 spsk bearnaiseessens
  • 2 spsk hakkede friske estragonblade
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl vand
  • 1½ tsk hvedemel
  • 300 g tørret pasta, fx spaghetti
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 200 g frosne ekstrafine ærter
  • 300 g grøn squash i tynde, brede strimler
  • 1 liter kogende vand
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • friske estragonkviste

Hertil

  • 400 g stegt oksekød, fx flanksteak

Fremgangsmåde:

Krydret tomatsauce

Skær tomaterne i kvarte og fjern kernerne. Skær tomatkødet i mindre stykker og kom dem i en lille tykbundet gryde sammen med fraiche, tomatpuré, bearnaiseessens, estragonblade, sukker, salt og peber. Kom vand og mel i en melryster og ryst det godt sammen. Rør jævningen sammen med de øvrige ingredienser og bring tomatsaucen i kog. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 3 min.

Kom pastaen i kogende vand tilsat salt og kog den i ca. 8 min. Tilsæt ærterne det sidste ½ min. af kogetiden. Pastaen skal være mør men ikke blød. Hæld pasta og ærter til afdrypning i et dørslag. Kom blandingen tilbage i gryden og vend den krydrede tomatsauce i. Varm retten igennem og smag til.

Kom imens squashstrimlerne i en skål og hæld det kogende vand over. Lad squashstrimlerne trække i ca. ½ min. Hæld dem til afdrypning og vend saltet i.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10254 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 28 %
Print