Pasta med savojkål
45 min

Pasta med savojkål

Med pasta med savojkål kan du servere en lækker og fedtfattig hovedret. Let saltet spegeskinke, savojkål og friskpasta passer perfekt sammen med cremet ostesauce.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med savojkål

Med pasta med savojkål kan du servere en lækker og fedtfattig hovedret. Let saltet spegeskinke, savojkål og friskpasta passer perfekt sammen med cremet ostesauce.

Antal portioner
  • 150 g spegeskinke
  • 3 liter vand
  • 2 spsk groft salt
  • 1 savojkål (ca. 1 kg)
  • 600 g frisk grøn pasta, fx fettuccine

Sauce

  • 1 dl hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåde:

Fordel spegeskinken på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg skinken midt i ovnen.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Fjern de yderste, grove blade og stokken fra savojkålen. Skær kålen i tynde strimler og fjern evt. de groveste ribber. Skyl kålen og lad den dryppe af i et dørslag. Kom pastaen i det kogende vand og bring det atter i kog. Tag gryden af varmen og vend savojkålen i. Lad kål og pasta trække i vandet, uden låg, i ca. 2 min. Pastaen skal være mør, men ikke blød.

Sauce

Bring imens pastasauce og rosa peberkorn i kog i en lille, tykbundet gryde. Smag saucen til.

Del den sprøde skinke i mindre stykker. Lad savojkål og pasta dryppe af i et dørslag og hæld det derefter i en stor, varm skål. Hæld saucen over og fordel halvdelen af skinken på pastaen. Drys persille over retten. Kom resten af skinken i en lille skål og server straks.

Tips

Pastaretten kan tilberedes med 1½ tsk friskkværnet peber i stedet for de rosa peberkorn og med 300 g kogte, grove oksekødspølser i stedet for stegt spegeskinke.

Stegetid

Sæt spegeskinken i en kold ovn - indstil på 225° - traditionel ovn og steg i ca. 15 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,7 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 23 %
Print