Pasta med svampesauce og ærter

Bedømmelse

(3 vurderinger)

30 min

Superhurtig pastaret med masser af smag og bid. Elsker du chili, er retten velegnet til at lave ekstra stærk!

Ingredienser

Antal portioner

Svampesauce

  • ½ liter Karolines Køkken® Let Mornaysauce Let Mornaysauce
  • 225 g grofthakkede champignoner
  • 1 rødløg i grove stykker
  • 3 spsk hakket frisk bredbladet persille
  • ½ tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk finthakket frisk, mild rød chilipeber
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 600 g frisk hvid pasta, fx fettuccine
  • 300 g friske slikærter eller sukkerærter

Sådan gør du

Sådan gør du

Svampesauce

Kom saucen i en tykbundet gryde sammen med champignoner, løg, persille, limeskal, chili, salt og peber. Bring saucen i kog og lad den koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Bring imens vand og salt i kog i en stor gryde og kog pastaen efter anvisningen på emballagen - pastaen skal være mør, men ikke blød. Tilsæt slikærterne og lad dem stå i det varme vand et kort øjeblik. Tag 1 dl pastavand fra og hæld derefter pasta og ærter til afdrypning i et dørslag. Kom pastaen tilbage i gryden og vend svampesaucen i. Tilsæt evt. lidt pastavand, hvis retten er for tyk.

Tips

Saucen kan laves med dobbelt mængde chili, hvis man godt kan lide stærk mad. Frosne ærter kan også bruges.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,6 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 16 %

Kilde: