
Pastasalat med ostetern
60+ min
Nem og børnevenlig pastasalat med agurk og ost. Velegnet at tage med i madpakken eller på picnic.
Ingredienser
Marinade
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 2 spsk rapsolie
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- 1 spsk vand
Pastasalat
- 150 g tørret pasta, fx skruer
- 1 liter vand
- 1 tsk groft salt
- 200 g gul ost i små tern, fx Riberhus® ML 16 (30+)
- 300 g optøede, frosne ekstrafine ærter
- ½ agurk i trekanter
- 150 g fintstrimlet radicchiosalat
Tilbehør
- 240 g groft brød
Sådan gør du
Sådan gør du
Marinade
Pisk oregano, salt, peber og olie sammen. Pisk citronsaft og vand i.
Pastasalat
Kom pastaen i kogende vand tilsat salt. Kog den i ca. 10 min., til den er mør uden at være blød. Hæld pastaen til afdrypning i en sigte. Vend den varme pasta i marinaden og stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
Ved serveringen
Anret den marinerede pasta sammen med de øvrige ingredienser i en salatskål.
Tip
Pastaen kan marineres dagen før.
Sådan koger du pasta
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 9240 kJ
- Energifordeling:
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 49 %
- Fedt: 30 %