Pastasalat og røget ørred
30 min

Pastasalat og røget ørred

Lækker, hurtig, nem og mættende salat - til de travle dage.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pastasalat og røget ørred

Lækker, hurtig, nem og mættende salat - til de travle dage.

Antal portioner
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 300 g tørret fuldkornspasta, fx penne
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 gulerødder - gerne med top, i lange strimler
  • 150 g slikærter, i lange strimler
  • 250 g cherrytomater - gerne røde og gule, i halve
  • 3 spsk hakket dild
  • 3 spsk hakket kørvel
  • 40 g fintrevet parmesanost

Tilbehør

  • 450 g røgede ørredfileter eller makrel - evt. lunet

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pastaen 10-11 min. til den er mør uden at være blød. Tag 2 spsk kogevand fra. Hæld pastaen i et dørslag og brus over med koldt vand. Kom pastaen i en stor skål. Rør de 2 spsk kogevand, honning, eddike, olie, salt og peber sammen og vend dressingen i den afdryppede pasta. Bland pastaen med gulerødder, ærter og tomater og kom salaten i et stort fad. Drys ost og de to slags krydderurter på salaten og server straks sammen med røget ørred eller makrel.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,3 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 26 %
Print