Paté

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Server paté til frokost, og brug resten af patéen til aftensmad næste dag sammen med fx lun rødkål.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 skiver franskbrød uden skorpe
  • 2 dl mælk
  • ½ kg hakket svinelever
  • ½ kg hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 2 dl hakket frisk kruspersille
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 æg
  • ¾ tsk revet muskatnød
  • 2½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 300 g groft brød
  • 100 g grøn salat

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg franskbrødsskiverne i mælk i ca. 10 min. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør farsen godt sammen. Hæld farsen i en smurt ovnfast patéform (ca. 1½ liter). Bag patéen uden låg midt i ovnen.

Tip

Resten af patéen kan spises til aftensmad næste dag, sammen med lun rødkål og en kogt kartoffel.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19 g
  • Protein: 41 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Gamay Beaujolais, Frankrig

Til denne pate vil en mild, tør rødvin være bedst, fx en fleurie eller en morgon Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad