Paté

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Server paté til frokost, og brug resten af patéen til aftensmad næste dag sammen med fx lun rødkål.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 skiver franskbrød uden skorpe
  • 2 dl mælk
  • ½ kg hakket svinelever
  • ½ kg hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 2 dl hakket frisk kruspersille
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 æg
  • ¾ tsk revet muskatnød
  • 2½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • tørret tranebær, evt. marineret i lidt appelsinsaft
  • valnøddekerne

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg franskbrødsskiverne i mælk i ca. 10 min. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør farsen godt sammen. Hæld farsen i en smurt ovnfast patéform (ca. 1½ liter). Bag patéen uden låg midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,1 g
  • Protein: 48 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 33 %

Print

Kilde:

Vin match

Gamay Beaujolais, Frankrig

Til denne pate vil en mild, tør rødvin være bedst, fx en fleurie eller en morgon Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad

Andre gode forslag