Peberfrugtgryde med okse
60+ min

Peberfrugtgryde med okse

Peberfrugtgryde med okse er en opskrift som giver en dejlig gryderet med smag af rødvin, peberfrugt og paprika. Servér den sammen med kartoffelmos.
Fryseegnet
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Peberfrugtgryde med okse

Peberfrugtgryde med okse er en opskrift som giver en dejlig gryderet med smag af rødvin, peberfrugt og paprika. Servér den sammen med kartoffelmos.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 400 g oksebov i tynde strimler
  • 3½ dl halvtør rødvin
  • 4 dl vand
  • 3 spsk delikatessepaprika
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 røde peberfrugter i store tern
  • 5 rødløg i kvarte
  • 1½ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38%

Kartoffelmos

  • 1¼ kg store kartofler
  • 3 dl små kviste af kruspersille
  • ¾ liter vand
  • ¼ liter vand fra kartoflerne
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet i ca. 2 min. Hæld rødvin og vand ved. Tilsæt paprika, salt og peber og lad kødet koge ved svag varme og under låg i ca. 1½ time. Tilsæt peberfrugter og løg. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time, eller til kødet er mørt. Tilsæt cremefraiche under omrøring. Kog i ca. 1 min. og smag til.

Kartoffelmos

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom persillekviste og kartofler i kogende vand uden salt. Kog dem ca. 20 min., til de er godt møre. Hæld vandet fra - gem det til mosen. Damp kartoflerne tørre. Mos dem og rør kartoffelvandet i lidt efter lidt. Kom smørret i og smag til med salt. Varm kartoffelmosen let op.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,5 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 42 %
Print

Vin match

Camenere Central Valley, Chile

Til denne lækre gryderet vil en fydig rødvin på druen carmenere være rigtig god. Alternativt måske en rioja "crianza" Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til oksekød