Peberfrugtgryde med okse

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(24 vurderinger)

60+ min

Peberfrugtgryde med okse er en opskrift som giver en dejlig gryderet med smag af rødvin, peberfrugt og paprika. Servér den sammen med kartoffelmos.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 400 g oksebov i tynde strimler
  • 3½ dl halvtør rødvin
  • 4 dl vand
  • 3 spsk delikatessepaprika
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 røde peberfrugter i store tern
  • 5 rødløg i kvarte
  • 1½ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38% Cremefraiche 38%

Kartoffelmos

  • 1¼ kg store kartofler
  • 3 dl små kviste af kruspersille
  • ¾ liter vand
  • ¼ liter vand fra kartoflerne
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet i ca. 2 min. Hæld rødvin og vand ved. Tilsæt paprika, salt og peber og lad kødet koge ved svag varme og under låg i ca. 1½ time. Tilsæt peberfrugter og løg. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time, eller til kødet er mørt. Tilsæt cremefraiche under omrøring. Kog i ca. 1 min. og smag til.

Kartoffelmos

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom persillekviste og kartofler i kogende vand uden salt. Kog dem ca. 20 min., til de er godt møre. Hæld vandet fra - gem det til mosen. Damp kartoflerne tørre. Mos dem og rør kartoffelvandet i lidt efter lidt. Kom smørret i og smag til med salt. Varm kartoffelmosen let op.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,5 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 42 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Camenere Central Valley, Chile

Til denne lækre gryderet vil en fydig rødvin på druen carmenere være rigtig god. Alternativt måske en rioja "crianza" Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til oksekød