Persillecreme med ravioli
1 timer

Persillecreme med ravioli

Persillecremen er både smagsfuld og flot at se på. Sammen med de delikate havtaskekæber i raviolien får det fuglene til at synge.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Persillecreme med ravioli

Persillecremen er både smagsfuld og flot at se på. Sammen med de delikate havtaskekæber i raviolien får det fuglene til at synge.

Antal portioner
  • 10 g smør eller andet fedtstof
  • 75 g stilke af bredbladet persille
  • 1 dl pernod
  • ½ liter kyllingebouillon
  • 1 liter blade af bredbladet persille
  • ½ liter Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl pernod

Ravioli

  • 350 g havtaskekæber
  • 2 spsk fintstrimlede blade af bredbladet persille
  • 3 spsk æggehvider
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 frisk lasagneplade
  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt

Pynt

  • strimlet bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits persillestilkene i ca. 1 min. Tilsæt pernod og lad det dampe ind i ca. 15 sek. Hæld bouillonen ved og kog persillestilkene ved jævn varme og uden låg i ca. 5 min. Tag persillestilkene op med en hulske (kasser dem). Kom persilleblade i bouillonen og bring den i kog. Blend persillebouillonen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Hæld persillebouillonen tilbage i gryden sammen med cremefraiche, salt og peber. Bring persillecremen i kog under omrøring, tilsæt pernod og smag til.

Ravioli

Fjern imens de grå hinder og eventuelle ben fra havtaskekæberne. Hak ca. 1/3 af kæberne med en kniv og bland dem med persille, 1 spsk æggehvide, salt og peber. Pensl lasagnepladen med resten af æggehviderne og skær den i 48 firkanter (a ca. 5 x 5 cm). Læg ca. 1 tsk havtaskefars på hver af de 24 dejplader. Læg de resterende dejplader over og luk kanterne omhyggeligt ved at presse rundt langs kanten med en gaffel. Skær resten af havtaskekæberne i ca. 1 cm brede strimler. Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kom ravioli i og lad dem koge ved svag varme i ca. 1 min. Tilsæt de strimlede havtaskekæber og kog i yderligere ca. 1 min. Lad ravioli og havtaskekæber dryppe af i et dørslag.

Ved serveringen

Fordel persillecreme, ravioli og havtaskekæber i varme dybe tallerkener. Pynt med persille og spis persillecremen med gaffel og ske.

Tips

I stedet for 1 lasagneplade kan man bruge optøet, frossen wontondej (fås i asiatiske butikker o.l.). Brug én plade wontondej pr. ravioli og fold den om fyldet. Persillecreme kan gøres klar, så den blot skal varmes og tilsættes cremefraiche. Ravioli og havtaskekæber kan gøres klar så de kun mangler at blive kogt.

Tips

Kan fryses uden cremefraiche.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,5 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 16 %
  • Fedt: 67 %
  • Alkohol: 4 %
Print