Persillekartofler med røget lammekølle

Bedømmelse

(2 vurderinger)

1 timer

Med denne simple og lækre opskrift på persillekartofler med røget lammekølle er du sikret en velsmagende hovedret. Glæd dig til at nyde denne fantastiske ret.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1¼ kg små, faste og skrællede kartofler
  • 25 g smør
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ¾ dl vand
  • 1¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 12 skiver røget lammekølle, tyndtskåret

Tilbehør

  • brøndkarse

Sådan gør du

Sådan gør du

Halver de små kartofler på tværs. Lad fedtstoffet blive varmt i en gryde ved kraftig varme, men uden at brune. Svits hvidløget i ca. 1 min. Tilsæt kartofler, vand, salt og peber. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 25 min. eller til kartoflerne er møre. Vend af og til i kartoflerne. Vend forsigtigt persille i og smag til.

Ved serveringen

Anret de varme kartofler på portionstallerkener sammen med røget lammekølle.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,1 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde: