Pitabrød med grahamsmel
60+ min

Pitabrød med grahamsmel

Hjemmebag er bare bedre. Pitabrød er ideél til skovtur og madpakker. Brug grahamsmel til at få mere smag i dine brød.
Fryseegnet
Bedømmelse (60 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pitabrød med grahamsmel

Hjemmebag er bare bedre. Pitabrød er ideél til skovtur og madpakker. Brug grahamsmel til at få mere smag i dine brød.

10 brød pr. portion

Antal portioner
  • 25 g gær
  • 1½ dl vand
  • 1½ dl mælk
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 150 g grahamsmel (ca. 2½ dl)
  • 275 g hvedemel (ca. 4½ dl)

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i lunkent vand og mælk (lillefingervarmt). Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 10 stykker og form dem til boller. Rul bollerne flade (ca. 12 cm i diameter). Lad dem efterhæve på bagepapir eller smurt bageplade i ca. 10 min. Bag pitabrødene midt i ovnen.

Tip

Lun pitabrødene og fyld dem med salatblade, bladselleri i skiver, skinketerninger og grøn dressing.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,1 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 77 %
  • Fedt: 7 %
Print