Pitabrød med grahamsmel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(68 vurderinger)

60+ min

Hjemmebag er bare bedre. Pitabrød er ideél til skovtur og madpakker. Brug grahamsmel til at få mere smag i dine brød.

Ingredienser

10 brød pr. portion

Antal portioner
  • 25 g gær
  • 1½ dl vand
  • 1½ dl mælk
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 150 g grahamsmel (ca. 2½ dl)
  • 275 g hvedemel (ca. 4½ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i lunkent vand og mælk (lillefingervarmt). Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 10 stykker og form dem til boller. Rul bollerne flade (ca. 12 cm i diameter). Lad dem efterhæve på bagepapir eller smurt bageplade i ca. 10 min. Bag pitabrødene midt i ovnen.

Tip

Lun pitabrødene og fyld dem med salatblade, bladselleri i skiver, skinketerninger og grøn dressing.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,1 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 77 %
  • Fedt: 7 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: