Portionsomelet med sprøde grøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Små omeletter med lækkert fyld. God med et stykke ristet rugbrød.

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 æg
  • ¾ dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • 100 g Karolines Køkken® Økologisk revet Mozzarella 20%
  • 25 g smør
  • 2 rødløg i tynde både (ca. 150 g)
  • 1 blomkål i små buketter (ca. 500 g)
  • 200 g slikærter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g røget kalkunbryst i tynde skiver

Pynt

  • fintklippet purløg

Tilbehør

  • 400 g hårdtristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg, vand, salt og peber sammen. Smelt ¼ af smørret ved jævn varme i en pande (ca. 14 cm i diameter). Hæld ca. ½ dl af æggeblandingen i panden og bag omeletten i ca. 1 min. - skub let i blandingen mens den stivner. Fordel 25 g revet ost på omeletten og bag den i yderligere ca. 1 min. Hold omeletten varm, fx i ovnen og bag de sidste 3 omeletter.

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og blomkål i ca. 3 min. Tilsæt slikærter og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt salt og peber og smag til.

Læg omeletterne på varme tallerkener og fold dem sammen omkring grøntsager og skinke. Server straks.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,6 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 32 %

Print

Kilde: